Oteli aldı hiç açmadı

Güncelleme Tarihi:

Oteli aldı hiç açmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 00:00

Marmaris’te 5 yıldızlı Munamar Otel’in kapıları Katar Emiri Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani’nin satın almasından sonra hiç açılmadı.

Haberin Devamı

YIL başında internette satılık Munamar Otel’in fotoğraflarını görüp beğenen Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmet Ali A. Al Thani, tesis sahipleriyle görüşerek anlaşmaya vardı. Avukatı ve korumalarıyla Marmaris Tapu Müdürlüğü’ne gelen Al Thani, sahibi olduğu Al Maselah İnşaat Şirketi adına Munamar Otel’i 22 milyon 80 bin liraya satın aldı. Alım satım vergisi olan 720 bin TL’yi de peşin ödedi. Otelin yeni sahibinin Türkiye’deki emlak danışmanları, tadilatın ardından Munamar’ın 2010 sezonunda faaliyetine devam edeceğini bildirdi. Gelişmeler, yörenin turizmine taze kan ve kalite kazandıracağına inanan ilçedeki yöneticileri ve turizmcileri sevindirdi. Ancak, ne tadilat yapıldı ne de otel açıldı. Denize sıfır konumdaki, 6 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu, 2’i kral dairesi 13’ü suit olmak üzere toplam 180 odası, 373 yatak kapasitesi bulunan otelin 20 yıl aradan sonra kapılarını kapaması turizmcilerin tepkisini çekti.
Finansal fantazi
Munamar’ın 2011’de de kapalı kalacağını belirten Güney Ege Otelciler Birliği’nin eski Başkanı Cengiz Aygün, “Marmaris ve içmeler turizmi için bu tesisin kapalı kalması maddi ve manevi zarardır. İçmeler için çok önemli olan bu tesis, yabancı sermaye sahibinin kişisel kaprisi sebebi ile kapalı kalacaksa, bölge turizmcileri olarak buna müsaade etmemeliyiz. Finansal fantazileri Marmaris turizmi kaldıramaz” dedi.
2 sezon daha
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ “Duyumlarımıza göre otel önümüzdeki 2 sezon boyunca da kapalı kalacakmış. Bu Marmaris’e, turizmine haksızlık” derken, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz “Katar Emir’i ile görüşmeye çalışıyoruz. Beş yıldızlı otelin bir belde de kapalı kalması maddi ve manevi büyük sıkıntı verir” dedi. İçmeler Belediye Başkanı DP’li Zeki Eren de Şeyh’le irtibata geçemediklerini söyledi.
Proje hazırlanıyor
Al Maselah adlı şirketin Marmaris’teki danışmanı Ramazan Palavar, “Şeyh, Munamar’ı örnek bir tesis haline getirmek bu şekilde hizmet vermesini istiyor. Bu amaçla bir proje hazırlanmaya başlandı. Tamamlanmak üzere olan projeyi belediyeye sunup onay aldıktan sonra çalışmalara başlayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!