Osman Özgüven'e destek

Güncelleme Tarihi:

Osman Özgüvene destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

YARGITAY 5. Dairesi’nin, Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven ve 10 çalışanına iki ayrı davadan verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını onama kararı Dikili’yi adeta ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

 Binlerce Dikilili Atatürk Meydanı’nda toplandı. Mitinge Osman Özgüven’in eşi Ayşe, oğulları Utkan, Evren ve Barış Özgüven’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yakalarında, “Bizi de alın” yazılı kokartlarla katıldı.

Osman Özgüvene destek

 Dimdik ayaktayız

Ayşe Özgüven, kararın verildiği günden beri eşiyle görüşemediklerini dile getirdi, “Eşimin arkasındayım. Çocuklarımla dimdik ayaktayız. Eşimin bu cezasını paylaşmak istiyorum” dedi. Evren Özgüven ise babasının suçlu olmadığını belirterek, “Bu bir yargı faciasıdır. Adalet bitti. Kararı kınıyoruz” diye konuştu. Mitingin başında Osman Özgüven’in yazılı açıklaması okundu.
Gökhan Günaydın, ihaleye fesat suçuyla Özgüven’in yan yana getirilemeyeceğini ifade etti, “Bir ihalede fesat arıyorsan, İstanbul’a, Ankara’ya, Kayseri’ye bakabilirsin. Dikili’ye baktırmam sana” diye konuştu.

Haberin Devamı

Osman Özgüvene destek

 

Görevimiz baş kaldırmak

Başkan Kocaoğlu ise Özgüven ile 18 yaşından beri ülkenin bağımsızlığı, insanların sömürülmemesi için mücadele ettiklerini belirtti, şunları söyledi:
“Bizi yolumuzdan çevirmeye kimsenin gücü yetmez, yetemez. Sen oyunu bozuyorsun, oyun bozanlık yapmayacaksın diyorlar. Bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe baş kaldıramazsın, baş kaldırırsan seni yok ederiz diyorlar. Baş kaldıracağız. Bizim görevimiz baş kaldırmak. Biz baş kaldıracağız.”

 

Osman Özgüvene destek

Karanlığı yıkacağız

Kocaoğlu, ihalelerde hiçbir kamu zararı oluşmadığını, zimmet ve rüşvetin olmadığını da vurguladı, şöyle konuştu:
“Bunu dünya alem biliyor. Cumhuriyet temellerinden sarsılmak isteniyor. Dava budur. Kavga budur. Mücadele budur. Ey Atatürkçüler, ey Osman Özgüven’i sevenler örgütleneceğiz, sabahlara kadar çalışıp karanlığı yıkacağız ve bu ülkeyi aydınlığa taşıyacağız. Ülkeden bu dert gidecek ve ülke sağlıklı ellere kavuşacak.”

Haberin Devamı

Osman Özgüvene destek

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak da, “Özgüven’in bıraktığı yerden aynı şevk ve azimle yürüyeceğimize kimsenin şüphesi olmasın” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, bugün Türkiye’de adalet olmadığını ileri sürdü, “Adaletin olmadığı bir düzende demokrasi ve cumhuriyetten bahsedilemez. Türkiye’de adalet yok. Sadece diktatör var. Bu çemberi mutlaka hepberaber kıracağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!