Orman Kokteyli 12 çeşit bitki

Güncelleme Tarihi:

Orman Kokteyli 12 çeşit bitki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

MANİSA’da bulunan Muradiye Orman Fidanlığı’nda 12 çeşit bitkiden üretilen “Orman Bitki Kokteyli” isimli çay hem yurt içi, hem de dışında ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Yılda 6 bin paket üretilen doğal çay, başta soğuk algınlığı olmak üzere çeşitli hastalıklara iyi gelirken, sakinleştirici etkisiyle de dikkat çekiyor. Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, “Çayda, defne, kuşdili, gülhatmi, adaçayı, ıhlamur, kekik, nane, melisa, mercanköşk, mersin, avakado ve papatya bulunuyor. Personelimiz tarafından özenle bitkiler harmanlandıktan sonra paketlenmek üzere İzmir’deki bir firmamıza gönderiliyor. Şu anda Türkiye’de içinde 12 çeşit bitki bulunan bir çay yok. Bu çayı tek üreten Muradiye Orman Fidanlığı’dır” dedi.

Sipariş bekleniyor

Güngör son olarak doğal bitki çaylarını marketlerde veya bitkisel ürünler satılan iş yerlerinde satılmadığını belirterek, “Marketlerde pazarlama işinin maliyeti yüksek olduğu için bu işe girmedik. Artık isteyen kişi adresin Muradiye Orman Fidanlığı olduğunu biliyor. Türkiye’nin dört bir yanında bu çaydan içmek isteyenler siparişlerini verebilirler” dedi. Paketi 3 liradan satılan çaydan almak isteyenler “fidanlik.manisa@cob.gov.tr” e-mail adresi ile 0 236 246 84 05 ve 0236 246 80 14 numaralı telefonlara başvurabilir.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!