Orkide'ye tam not

Güncelleme Tarihi:

Orkideye tam not
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 00:00

Orkide Yağ,sanayici sorunlarını yerinde görmek ve çözüm üretmek amacıyla gelen Ankaralı bürokratlara ev sahipliği yaptı.



Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Kordon Kule'de, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte sabah kahvaltısında ağırlanan bürokratlar daha sonra Küçükbay A.Ş.'nin Orkide Yağ fabrikasında incelemelerde bulundu. İlk ziyaretini Orkide Yağ'da gerçekleştiren, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı başkanlığındaki heyette: TCDD Genel Md. Yardımcısı ve Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) Genel Sekreteri İsmet Duman, Ulaştırma Bakanlığı Limanlar Dairesi Başkanı Nevzat Güner, Maliye Bakanlığı Genel Müdürü Ünal Tayyan, Aile Bakanlığı Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Adalet Bakanlığı Genel Müdürü Orhan Kirman, DMO Daire Başkanı Muharrem Özdoğan, Gümrükler Muhafaza Genel MD. Yusuf Güney, Kamu İhale Kurumu Başkan Danışmanı Abdullah Alptekin, Türk Akreditasyon Kurumu E. Genel Sekreter V. İrfan Aksoy, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Çalışma Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Sekreteri Ali Yüksel, Tetaş Genel Müdür Yardımcısı-Yön. Kur. Üyesi Şakir Zeki Özgül, Rekabet Kurulu Üyesi-Eş Başkan Yrd. Mustafa Ateş, EPDK Grup Başkanı Rıza Güngör, Türkiye Petrolleri AO. Daire Başkan Vekili Binali Gül bulunuyor.
Küçükbay A.Ş. CFO'su Mali Koordinatör İbrahim Dönmez, ekonomik heyet çalışmalarını “Bölgemiz” için büyük bir kazanç ve işletmelerin problemlerini yerinde görüp algılayan, çözüm üreten yepyeni bir olanak olarak değerlendirirken, Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ise “Duygusallığı bir kenara bırakalım. İzmir için yumruğu masaya vurarak birlikte hareket edelim. Ekonomik kentsel ve bölgesel başarı, halkımızın refah düzeyinin artması anlamındadır” diyerek İzmirli işadamlarına işbirliği çağrısında bulundu.
Heyette bulunan Uluslararası Yöneticiler Derneği Genel Sekreteri İsmet Duman, Orkide Yağ fabrikasından çok olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını ifade ederken “Bundan böyle sahaya inerek sanayicinin ayağına gidiyoruz. Ülkemizde üretim yapan ve ekonomiye katkı sağlayan herkesin önünü açmak istiyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devlet ile sanayici arasında köprü kurma görevini üstlenen heyet, önümüzdeki yıl İzmir'deki birçok işletmede de incelemelerini sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!