Organlar da kardeş payı

Güncelleme Tarihi:

Organlar da kardeş payı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi'nde bir kardeşten diğerine parça karaciğer nakli umut oldu. Hasta yakınları hayat hediyesi verebilmek için sıraya girdi.

TÜRKİYE'de her yıl karaciğer nakli olmayı bekleyen ortalama 1.500 hastadan ancak 20'sinin yüzü kadavra organla gülerken, alternatif nakil yöntemi kurtarıcı oldu. Hastaların en yakınları, karaciğerinden parça vermek için fedakárlıkta bulunuyor.

Programa alındı

EGE Üniversitesi Hastanesi, kardeşten kardeşe parça karaciğer nakillerini ameliyat programına aldı. Afyonlu 50 yaşındaki 4 çocuk 3 torun sahibi Alime Kaygısız'dan alınacak parça karaciğer, 44 yaşındaki 4 çocuklu erkek kardeşi Hamit Akgün'e nakledilecek.

9 kardeş bekliyor

KONYALI 34 yaşındaki 2 çocuk annesi Melek Çıkrık'ı sağlığına kavuşturmak için de 9 kardeşi sıraya girdi. En büyük abla 3 çocuk 2 torun sahibi 44 yaşındaki Hanife Gündüz, ‘‘Bu bana düşer'' diyerek önceliği aldı, Çıkrık'la birlikte hastaneye yattı.

Fedakárlık değil

ORGANLARINI paylaşmaya hazırlanan kardeşler, ‘‘Bu fedakárlık değil. Bizim yaptığımızı bütün kardeşler yapar. Kardeşlerimizin sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüz olur. Onları sağlıkla evlatlarına kavuşturmak en büyük dileğimiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!