Opel için destek talebi

Güncelleme Tarihi:

Opel için destek talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
Haberin Devamı

EGE Bölgesi'nin tek otomotiv fabrikası Opel'in Nisan ayında Torbalı'daki fabrikasında üretimi durdurma kararını geri almasına yönelik girişimler sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina da devreye girdi. Piriştina, kendisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi W. Robert Pearson'a Opel'in kararını gözden geçirmesi için İzmirlilere destek olmasını istedi.

PİRİŞTİNA, kentin belediye başkanı olarak ekonomik ve sosyal gelişmesiyle ilgili sorumluluğu bulunduğunu belirterek, ‘‘İstihdam yaratan büyük bir kuruluşun bölgemizden ayrılmasını istemiyoruz. Her firma kararını kendisi verir. Ancak, ekonomik olabilirliği varsa, kararın yeniden gözden geçirilmesine katkıda bulunulursa çok mutlu olacağız’’ dedi.

Yeni fırsatlar için gelmiş

PEARSON, kapanmaları her zaman üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, ‘‘Ancak, bir takım fırsatlar sona ererse, yeni fırsatlar başlar. Ben de İzmir'e çevrede bu fırsatların neler olduğunu incelemek için geldim’’ dedi. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik programını desteklediklerini belirten Pearson, ABD'nin bölgedeki ekonomik faaliyetlere inandığını söyledi. Pearson, İzmir'in Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu, sivil toplum örgütleri ve dinamik bir liderlik bulunduğunu belirterek, ‘‘Buradaki ABD varlığını destekliyor ve büyümesini arzu ediyoruz’’ dedi.

PEARSON, Türkiye ile ABD'nin ilişkilerinin uzun bir geçmişe sahip olduğunu da belirterek, göreve başlayacak yeni Başkan Bush'un yönetiminde de aynı politikanın süreceğini söyledi. Fransa'nın kabul ettiği Ermeni Soykırımı Yasası hakkında yorum yapamayacağını, ancak ABD'nin Türkiye-Ermeni ilişkilerin gelişmesinden yana olduğunu kaydetti.

BÜYÜKELÇİ W. Robert Pearson, Vilayeti ziyaretinde de Vali Vekili İhsan Uğurcan tarafından ağırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!