Onlar şimdi organ kardeşi

Güncelleme Tarihi:

Onlar şimdi organ kardeşi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:14

İZMİR Kent Hastanesi’nde, gönüllü donör olan Nurten Saraçoğlu (40) ile Gülfer Karapınar (38), birer böbreklerini vererek, birbirlerinin eşlerinin yeniden hayata tutunmasını sağladı. Yapılan çapraz nakille Ali Karapınar (41) ve Mehmet Saraçoğlu (42) şifa bulurken, iki kadın da kocalarının sağlıklarına kavuşmasının sevincini yaşadı.

Haberin Devamı


İzmir Narlıdere’de oturan iki çocuk babası vinç operatörü Ali Karapınar, 17 yıldır rahatsız olduğunu dile getirdi, “Tıptaki gelişmeler bizim gibi çaresiz hastaların en büyük umudu. Bir tesadüfle öğrendiğimiz çapraz nakil, kadavra umudu kalmayan, donörü olmayan bizler için yeni hayatın anahtarı oldu. Saraçoğlu ailesiyle artık akraba olduk. Eşime de, Saraçoğlu ailesine de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Balıkesir Burhaniyeli Mehmet Saraçoğlu da, Ali Karapınar’la aynı düşüncede olduğunu belirterek, “Bu değiş tokuş olmasaydı, bu imkan bize sunulmasaydı kaderimize küserek umutsuz bekleyişte olacaktık. Eşim de, böbreğini taşıdığım Gülfer Karapınar da büyük fedakarlık yaptı, onlara ve doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Operasyonu gerçekleştiren ekibin başı Opr. Dr. Işık Özgü, başarılı geçen nakil sonrasında hastaları ve donörleri birer hafta arayla taburcu ettiklerini söyledi. Çapraz nakillerin ailelerin anlaşması ve karşılıklı fedakarlıkla mümkün olduğunu belirten Özgü, “İki hastamız da uygun vericileri olmamasına karşın bu yöntemle nakil şansını yakaladı. Sağlıkları çok iyi” dedi. ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!