Önce kriz vurdu sonra hırsızlar

Güncelleme Tarihi:

Önce kriz vurdu sonra hırsızlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 00:00

İş kurmak için bir arkadaşı aracılığıyla çektiği 53 bin TL’lik krediyi çaldıran 38 yaşındaki Sefer Atak’ın perişan oldu. İpotek olarak gösterdiği evi de elinden giden Atak ailesine bir akrabası yardım eli uzattı.

Haberin Devamı

ANKARA’nın Polatlı İlçesi’nde, beldeler arası otobüs taşımacılığı yapan evli, bir çocuk babası Sefer Atak, ekonomik kriz nedeniyle iflas etti. Atak, başka bir iş yapabilmek için bankalardan kredi istedi. Ancak, bankalar kredi vermedi. Bunun üzerine Atak, emlak komisyonculuğu yapan arkadaşı Kazım Altındirek’ten kendisi adına kredi çekmesini için yardım istedi. Atak, arkadaşına kefil olup, evini de ipotek olarak gösterdi. Altındirek, geçen 7 Haziran’da, Polatlı’daki bir banka şubesinden 20 bin TL’si kendisi için olmak üzere toplam 85 bin TL kredi çekti.
Kamyonet alacaktı
Altındirek, paranın 65 bin TL’sini Atak’a teslim etti. Atak, paranın 12 bin TL’sini pantolonunu ceplerine kalanını da siyah bir poşet içinde ceketinin cebine koydu. Atak, daha sonra nakliyecilik yapmak için daha önce beğendiği bir kamyoneti satın almak için yola çıktı. Perpa İş Merkezi’ne geldiğinde, bir arkadaşının dükkanını uğrayan Atak, gömleğinde bir leke olduğu farketti. Ceketini sandalyeye asan Atak, lekeyi temizlemek için lavoboya gitti. Atak, döndüğünde cebinde 53 bin TL olan ceketinin yerinde olmadığı gördü.

Haberin Devamı

Evi de elinden gitti

Önce arkadaşının şaka yaptığını sanan Atak, çalındığını öğrenince tüm hayalleri yıkıldı. Atak, hemen polise ve savcılığa giderek şikayetçi oldu. Polis, Atak’ı bankadan çıkışından itibaren takip ettiği sanılan hırsızların yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Ancak, bugüne kadar zanlılar yakalamadı. Kredi ödenmeyince Atak’ın ipotek ettiği evi de elinden gitti. Ortada kalan Atak Ailesi’ne Marmaris’te yaşayan eşinin akrabaları yardım elini uzattı.

POLiSi SUÇLADI

Sefer Atak, hırsızların yakalanamamasına isyan etti. Atak, polisin hırsızların yakalanması için gereken ilgiyi göstermediği iddia ederek, “Olay günü hırsızlığın meydana geldiği yerde parmak izi incelemesi yapılmadı. ‘Para nasıl çalınır?’ deyip, neredeyse bizi suçlayacaklardı. 40 gün sonra işyeri ve bankanın güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Görüntülerden üç kişi oldukları tespit edilen hırsızların eşkali tespit edildi. Ancak, halen yakalanan olmadı. İzmir’de kedi tekmeleyenler görüntüden anında bulundu. Ancak, paramı çalanlar yakalanamadı. Bu anlamak mümkün değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!