ONAY ÇIKAR metro devam eder

Güncelleme Tarihi:

ONAY ÇIKAR metro devam eder
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, keşif artışının Bakanlar Kurulu onayının gecikmesi yüzünden metroda bir bölüm çalışmanın durduğu haberlerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti’lilerin tepkisini yanıtladı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, “Bu konuyu basınla da, kimseyle de paylaşmadan, sürekli İzmir’in bakanı sayın Binali Yıldırım’la paylaşıyoruz. Konuyu Yıldırım Bey takip ediyor. İzmir’in bakanı olmasında dolayı böyle bir yöntem izliyoruz. Tramvay projesinde de süreç bu şekilde işliyor. Bakan Yıldırım’a keşif artışının olmadığına dair sık sık bilgi verdim. Bir kez daha ilgilileri ikaz etmesini, gerek telefon, gerekse İzmir’e geldiğinde yüzyüze görüşmemizde ilettim” diyerek, şunları söyledi:
“Geçen cuma günü Hürriyet Gazatesi’nin bir organizasyonunda Bakan Yıldırım’la yan yana oturduk. Keşif artışının onayının bugün, yarın çıkacağını söyledi. İmzaya açıldığını, kendisinin de imzaladığını belirtti. Böyle bir gelişme olduktan sonra ‘onay çıkmıyor’ haberi yaptırılır mı? Kendi ayağımıza kurşun mu sıkacağız.”

Haberin Devamı

Dünya alem biliyor
Kocaoğlu, herhangi bir konuda topu hükümete atarak siyasi prim yapma anlayışları ve “metro gecikmedi” şeklinde bir açıklaması olmadığını söyledi, “Metronun geciktiğini dünya alem biliyor. İstanbul ve Ankara metrosu ayrı, İzmir metrosu ayrı konudur. İki şehrimizde de belediyeler işi tasfiye etmek durumunda kalmıştır. Bunun üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devir olmuştur. Bizim durumumuz böyle değildir. İhaleyi yapmışız. Müteahhiti mi devredeceğiz bakanlığa? Sonuna yaklaştığımız inşaatı mı devredeceğiz? Bize de Buca, Otogar, Narlıdere metro hatları ve Buca tramvayını yapabileceklerini söyledi. Karşıyaka ve Üçkuyular-Halkapınar tramvaylarını da biz yapacağız. Bakan Yıldırım, tramvaylarla ilgili onayda da son aşamaya gelindiği müjdesi verdi” dedi.

Yıldırım’ın çabasıyla
Keşif artışı konusuda çıkan haberlerin metroyu olumsuz etkilemeyeceğini belirten Kocaoğlu, şöyle dedi: “İnanıyorum ki bugün, yarın Yıldırım’ın çabasıyla çıkacaktır. Müteahhit yeniden çalışmaya başlayacaktır. Normal bir süreç. Valiliğe ilettiğimiz talep İçişleri Bakanlığı’na gittikten sonra geri yollanarak gerekçeli rapor istendi. Aslında gerekçeli rapor vardı. Ancak İçişleri Bakanlığı Valiliğin bir de ilgili yerden araştırmasını istedi. Valilik, Karayolları’ndan rapor alarak gönderdi. Bu arada içişleri bakanları değişti. 2

Haberin Devamı

Şikayetimiz olmadı
Kocaoğlu, 7 ay önce yaptıkları başvurunun yaşandığı süreçle ilgili şikayetleri olmadığını söyledi, “Geçtiğimiz günlerde iş durdu. Bakan Yıldırım’a keşif artışı onayı olmayacaksa zaman kaybetmemek için tasfiye ederek yeni ihaleye çıkmak istediğimi söyledim. ‘Hayır. Takip ediyorum. Bu işi yapacağım’ dedi. Ama gazetede çıkan haberden yola çıkarak bizim suçlanmamıza şaşırdım. Biz olayı politik arenaya çekmiyoruz. Hizmet yapmaya çalışıyoruz. Kentin yararına olayda en önde giderim. Kentin yararına ise protokolde bile en arkada giderim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!