Ölüme atlayan kadını komando genç kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Ölüme atlayan kadını komando genç kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de bir süredir psikolojik tedavi gören 42 yaşındaki Hikmet Şengül, Çanakkale - Eceabat hattında çalışan İntepe araba vapurundan atlayarak intihara kalkıştı. Suya düşünce bayılan kadını, izin dönüşü tesadüfen gemide bulunan jandarma Komando Er Şerif Yalçın denizden çıkararak kurtardı.

ESENLER Mahallesi'nde oturan Hikmet Şengül, 19 yaşındaki oğlu Levent'le birlikte Eceabat'a geçmek için Çanakkale İskelesi'nden hareket eden ‘‘İntepe’’ araba vapuruna bindi. On dakika sonra ‘‘Tuvalete gidiyorum’’ diye oğlunun yanından ayrılan ve alt katta araçların bulunduğu bölüme inen Hikmet Şengül, Şamandra mevkiinde korkulukların üzerinden denize atladı. Bu sırada olayı tesadüfen gören Gökçeada Jardarma Komando Alayı Birinci Tabur Birinci Bölük'te vatani görevini yapan Şerif Yalçın da kadının arkasından denize atladı. Düşmenin etkisiyle bayılan ve batmakta olan Hikmet Şengül'ü suyun yüzüne çıkardı. Birkaç dakika sonra da yine tesadüfen yanlarından geçerken denizde insanları farkeden ‘‘Uğur 44’’ adlı acentanın gemilere erzak taşıyan beş metrelik küçük teknesinde bulunanlar yardıma geldi.

TEKNEYE alınan Hikmet Şengül, Çanakkale İskelesi'ne çıkarıldı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çanakkale Devlet Hastanesi Psikiyatri uzmanı Dr. Yasemin Sözer'in hastası olduğu, uzun süredir tedavi gördüğü belirlenen kadının ruhsal bunalım geçirdiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!