Okul kapısı için eğitim verilmemiş

Güncelleme Tarihi:

Okul kapısı için eğitim verilmemiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 00:00

Bornova Atatürk Mahallesi’ndeki Seyit Şamlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Anıl Erden, 3 Haziran 2010’da okuy dışına çıktı, nöbetçi öğrenciler bahçedeki otomatik kapıyı kapatırken içeri girmek istedi.

Haberin Devamı

Acele ederken başı otomatik kapıya sıkışan ve ağır yaralanan Anıl Erden, hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardıdan başka bir okula öğretmen olarak atanan dönemin müdürü Hüseyin Toptaş ve memur Niyazi Öztürk hakkında 3-6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
İzmir 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada öğrenci Hüseyin Biricik, olaydan bir gün önce nöbet tuttuğunu, personelin girişi için kapıyı açtığını belirterek, şunları söyledi:

Arıza yapmıştı

“Kapıyı açtığım için Niyazi Öztürk bana kızdı. Kapattırıp, buranın açılmayacağını söyledi. Sürgülü demir kapıyı yarım açtım. Personel oradan girdi. Saat 10.30 sıralarında çöp arabası gelip içeri girdi. Kapı arıza yaptı, kapatamadık. Akşam zorla kapattık. Bize nöbette kapının nasıl kullanılacağı eğitimi verilmedi. Daha önce de arkadaşlarım kapının arıza yaptığını, bazı kişilerin kollarının sıkıştığını söyledi. Nöbetimden bir gün önce de kapının arıza yaptığını duydum.” Duruşma, bilirkişi raporu hazırlanması için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!