Oğul iddiasından sonra hesap da yanlış çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oğul iddiasından sonra hesap da yanlış çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 00:00

Büyükşehir Belediyesi, metro inşaatı nedeniyle 3 yıla yakın kapalı kalan İnönü Caddesi’nde yol ve kaldırım düzenlemesi başlattı.

Haberin Devamı

İZKA İnşaat’ın 16 milyon 300 bin TL’ye yüklendiği iş kapsamında elektrik hatları yeraltına alınacak, yol, kaldırımlar ve ışıklandırma yenilenecek. Başkan Aziz Kocaoğlu, düzenlemede en kaliteli Bergama graniti kullanılacağını açıkladı. Bu arada AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, metrekaresi 15-20 TL olan beton kaldırımlar yerine 110-120 TL’ye Bergama graniti kullandığını önesürdü. Çakar, bir basın mensubuna ise granitlerin Kocaoğlu’nun oğlunun şirketinden alındığı duyumları olduğunu açıkladı. Kocaoğlu çok sert yazılı açıklama yapıp oğlunun kesinlikle ilgisi olmadığını duyurdu, iddiaların kanıtlanmasını istedi. Aynı gün Çakar, Kocaoğlu’nun kendisini telefonla arayıp hakaret ettiğini öne sürdü.

İşte granit gerçeği

Haberin Devamı

Bu gelişmeler üzerine İZKA İnşaat A.Ş. sahibi Azad Yeşil, sözleşmede yeralan taşı döşediklerini, betonla aynı tutulamayacağını söyledi. Bayındırlık 2011 birim fiyatlarına göre 3 santimlik Bergama gri granitin metrekaresinin 85 TL olduğunu belirten Yeşil, kendilerinin İnönü Caddesi’ne kalınlığı 10 santim olan taşı 72 TL’den döşediğini açıkladı, “Bu fiyat piyasanın altında. Metro nedeniyle uzun süre kapalı kalmasından dolayı esnafı düşünerek böyle bir karar alınmış. Bu taş da çok kaliteli, marka değeri olan bir taş” dedi. Yeşil, Bergama granitinin İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’na da döşendiğini ve metrekaresi için 110 TL fiyat çıktığını da hatırlattı.

Kullandıkları granitin Kocaoğlu’nun oğlunun firmasıyla kesinlikle ilişkisi olmadığını belirten Yeşil, şunları söyledi:

“Bunu iddia eden ya iyi araştırma yapmamış, ya da başkana muhalefet olsun diye söylemiş olmalı. Biz bugüne kadar granitleri Torbalı merkezli Medmar, Bergama Kozak yaylasından granit çıkaran CM Granit ve Balıkesir-Bergama sınırında taş kesen ERK Granit’den temin ettik. Kozak yaylasından granit kesen Aktaş Madencilik’le de görüşüyoruz. Anlaşırsak bu firmadan da alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!