Öğrenciler ormanlarına sahip çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler ormanlarına sahip çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 01:46

EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, yaklaşan yaz ayları ile birlikte orman yangınlarını önleme konusunda farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek amacıyla bir konferans düzenledi. Konferansa, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Baki Can koordinatörlüğünde yaklaşık 300 fakülte öğrencisinin ev sahipliği yaptığı konferansa, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden Menderes Orman İşletme Müdürü Ahmet Köle, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürlüğü Yangın Uzmanı Saki Çelik ve Bölge Müdürlük Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Esat Sungur katıldı. Konferans öncesi Soma'da maden kazası ile hayatlarını kaybeden işçiler anıldı.

İnteraktif olarak, rencilerin orman ve doğa konusunda soru ve cevapları ile forum şeklinde geçen konferansta konuşan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Menderes Orman İşletme Müdürü Ahmet Köle asrın felaketi küresel ısınma ve kuraklığın tek panzehrinin ağaç ve orman olduğunu söyledi. Orman Yangınları Uzmanı Orman Mühendisi Saki Çelik ise ormanları yetiştirmek kadar onları korumanın ve yaşatmanın da önemli olduğunu belirtti, İzmir ormanlarının yangınlar açısından birinci derece tehlikeli alanlar kapsamında olduğunu dile getirdi. Orman yangınları ile mücadelenin en önemli aşamasının bilinçlendirme olduğunu söyleyen Çelik bunun için de geleceğin gazetecilileri, televizyoncuları olacak İletişim Fakültesi öğrencilerinin kamuoyunu bilinçlendirmede en büyük destekçileri olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Baki Can su, hava ve toprak gibi insan yaşamı için önemli olan üç elementi besleyen ve var eden ormanlar konusunda bilinçli nesiller yetiştirmenin tıpkı fidan yetiştirmek gibi olduğunu, bu fakültelerin genç fidanlarının geleceğin gür ve verimli ormanları gibi vatana, millete faydalı insanlar olacağına inandığını söyledi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları katkı için teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!