Öğetmen sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Öğetmen sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2008 00:00

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde kutlama sırasında İzmir Valisi Cahit Kıraç’a unutamayacağı bir sürpriz yapıldı.

ElazIĞ’dan İzmir’e davet edilen ilkokuldaki sınıf öğretmeni Sevgi Alkan Hatipoğlu’nu karşısında gören Kıraç, büyük şaşkınlık yaşadı, gözleri doldu. Öğretmenine sevgiyle sarılan Kıraç, büyük mutluluk yaşadı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenler Günü kutlama programı bu yıl Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bornova Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu’nun katkılarıyla düzenlendi. Törene il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, çok sayıda emekli- çalışan öğretmen katıldı.

Atatürk’ün sözlerinden

Törende aday öğretmenler adına konuşan Gülşah Ay, "Biz sadece öğretmenliğe değil bir milletin geleceğini değiştirmeye adayız" mesajı verdi, emekli öğretmenleri temsilen Gönül Demirkol konuştu. Törendeki konuşmalarda öğretmenlerin, eğitimin önemi Atatürk’ün sözleriyle vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü vekili Seyfettin Yılmaz, öğretmenliğin "elveda" sı olmayan bir meslek olduğuna dikat çekti, "Öğretmen doğduk, öğretmen olduk, öğretmen öleceğiz" dedi. Vali Cahit Kıraç da Atatürk’ün öğretmen ve eğitimle ilgili sözlerinden örnekler sunduğu konuşmasında milli eğitim politikamızın amacının dogmaları değil bilimselliği ön plana aldığını vurguladı. Törende daha sonra öğretmen konulu resim, kompozisyon ve anı yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri dağıtıldı.

Vali Bey çok şaşırdı

Ödül dağıtımının ardından Vali Kıraç hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Kıraç ve öğretmeni Sevgi Alkan Hatipoğlu sevgiyle birbirlerine sarılırken, duygulu anlar yaşandı. Vali olan öğrencisiyle büyük gurur yaşadığını belirten Hatipoğlu ise, "Hasan Kıraç müdürümdü. Cahit öğrencim olduğunda bana, ’Cahit’in durumunu sorduğumda onun velisiyim, okulla ilgili bir şey sorduğumda ise o zaman müdürüm’ demişti. Öğrencim bugün karşımda vali olarak duruyor. Çok gururluyum" diye konuştu. Tören, öğretmen konulu tiyatro gösterisi ve öğretmen şarkısının söylenmesiyle sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!