Ödül Nil’e umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Ödül Nil’e umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bulduğu pırlantalı bileziği sahibine teslim eden İskender Denli, ödül olarak verilen 100 milyon lirayı lösemili Nil'in tedavisi için bağışladı.

MAVİŞEHİR EGS Park Alışveriş Merkezi'ndeki Mc Donalds'da çalışan İskender Denli'nin 100 milyon liralık ‘‘Dürüstlük Ödülü'', lösemi hastası 14 yaşındaki Nil Özden'e umut oldu.

DENLİ, bulduğu pırlanta bilekliğin sahibinin teşekkür için gönderdiği ödül çekini, EGS Park Mavişehir Genel Müdürü Türel Yeniçeri'nin yönlendirmesiyle halen tedavisi süren Nil'in, annesi Nevin Özden'e verdi.

TÜRKBİRLİĞİ İlköğretim Okulu öğrencisi Nil Özden'in tedavisi için Okul Aile Birliği de seferber oldu. Tiyatro Sanatçısı Işık Yüncüler'le bağlantı kurdu. Yüncüler, gelir sağlamak için ‘‘Gigiş-Gigoş'' adlı oyun yazdı.

31 Ocak, 1 ve 2 Şubat'ta Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde sergilenecek müzikli oyunun biletleri EGS Park Mavişehir Alışveriş Merkezi'nde öğrencilerin kurduğu stantda 1 milyon liradan satılıyor.

Tedavi 5 yıl sürecek

14 yaşındaki Nil Özden, 10 Mayıs 1999'da bel tutulması şikayetiyle doktora gitti. Bir süre sonra ağrının dizlerine ilerlemesi nedeniyle ameliyat edilen Nil'in şikayetlerinin bitmeyince, yeniden doktor kontroluna alındı ve 8 Haziran'da hastalığın teşhisi kondu. Haziran ayı içinde Nil'e 2 kez kemik iliği nakli yapılarak tedaviye başlandı. Geçtiğimiz Aralık ayı sonuna kadar hastanede yatıp kemoterapi tedavisi uygulanan Nil, halen SSK Yenişehir Eğitim Hastanesi'nde olağan kontrollerini yaptırıyor. Nil'in hastalığındaki ALL riskine göre uygulanan tedavi, 5 yıl kadar sürecek.

Kayıp bileklik

ARKADAŞLARIYLA EGS Park Alışveriş Merkezi'ne gelen İzmirli bir hanım, kendisi için çok değerli olan pırlantalı bileziğini düşürdü. Mc Donald's çalışanlarından İskender Denli, olağan mağaza temizliğini yaparken bilekliği buldu, mağaza yöneticisi Dr. Necdet Gülgün'e götürdü. Ertesi gün eşiyle Mc Donalds'a gelip bileziğini düşürdüğünü söyleyen İzmirli hanım sürprizle karşılaştı. Bileziğin maddi değerinden çok manevi değeri olduğunu söyleyen, isminin açıklanmasını istemeyen aile, birkaç gün sonra İskender Denli'ye 100 milyon liralık ‘‘Dürüstlük Ödülü'' ve bir teşekkür mektubu gönderdi. Mc Donalds'ın prensipleri açısından ödülü kabul edemeyeğini belirten Denli ve mağaza yöneticisi Gülgün, EGS Park Mavişehir Genel Müdürü Türel Yeniçeri'den yardım istedi. Yeniçeri, ilköğretim öğrencilerinin lösemili arkadaşları için bilet sattığını, ödülün Nil'in tedavisine katkı için verilebileceğini söyledi. Denli ve Gülgün, 100 milyon liralık çeki Nevin Özden'e verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!