O bizim de evladımız

Güncelleme Tarihi:

O bizim de evladımız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 01:22

BAYRAKLI’da oturan Ayşe-Bünyamin Demirel’in 2005’te doğan oğulları Hasan Hüseyin, 5 yaşındayken aniden rahatsızlandı.

Haberin Devamı

Ateş ve kusma gibi şikayetleri için, ‘Normal bir enfeksiyon’ denmesine karşın geçmedi, bir haftanın sonunda ise küçük çocuğa kalp yetmezliği tanısı konuldu. 18 Ocak 2010’da rahatsızlanıp bir ay Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Hasan Hüseyin’in sağlık durumu giderek kötüleşti, yıl sonuna doğru da Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne yatırıldı, yapay kalp takıldı. Yeni yıla kalp destek cihazına bağlı giren talihsiz çocuk, defalarca yoğun bakımlık oldu.

24 saat geçmeden

Yerinde duramayan, yüzünden gülücük eksik olmayan Hasan Hüseyin gitti; yerine, suratı asık, annesiyle bile konuşmayan, hayata küsmüş, mutsuz biri geldi. İyice içine kapanan küçük çocuk için, doğumgünü olan 25 Mayıs’ta sürpriz kutlama düzenlendi. Bu bile yüzünü güldüremezken, kutlamaya katılan herkesin ortak dileği, “Beklenen kalp artık bulunsun” oldu. Herkesin yürekten gerçekleşmesini istediği bu dilek 24 saat geçmeden gerçek oldu. Afyonkarahisar’dan, böbrek ve solunum yetmezliğinden kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen 18 yaşındaki Süleyman Ceren’in beyin ölümünün gerçekleştiği ve ailesi tarafından organlarının bağışlandığı haberi geldi. Talihsiz gencin kalbi ambulans uçakla İzmir’e getirildi, yapay kalple hayata tutunmaya çalışan Hasan Hüseyin’e nakledildi.

Haberin Devamı

O bizim de evladımız

Sünnetine geldiler

Küçük çocuk, zorlu süreci geride bırakıp normal yaşamına döndü, geçen yıl okula başladı. Yeniden yaşıtlarıyla koşup oynayan Hasan Hüseyin, geçtiğimiz günlerde 2 gün 2 gece süren kutlamalarla erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet düğününde Ayşe-Bünyamin Demirel çiftinin onur konukları, Hasan Hüseyin’in taşıdığı kalbin asıl sahibi Süleyman Ceren’in anne-babası Kezban-Ali Ceren oldu. Hasan Hüseyin’in sünnet kınasını da Kezban Ceren yaktı.

Hasan Hüseyin’in annesi Ayşe Demirel, “Çok kötü günler geçirdik. Oğlum doğumgünü pastasının mumunu söndürmekte bile zorluk çekti. Çünkü nefesi yetmiyordu. Ama doktorlarımızın da desteğiyle bağış geldi. Şimdi oğlumun sağlığı iyi, her şey yolunda. Ona can aşısı olan Süleyman’ın ailesiyle nakilden sonra iki kez görüştük. Son olarak sünnete geldiler. Onlar da çok mutlu oldu, biz de çok mutlu olduk” dedi.

Haberin Devamı

O bizim de evladımız

Onun yerine koyuyoruz

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Kezban Ceren de Hasan Hüseyin’i oğlu gibi sevdiğini söyledi, “Allah Hasan Hüseyin’i bana çocuğumun yerine verdi. Ona uzun ve sağlıklı ömür diliyorum. O benim evladım oldu, Süleyman yerine onu koyuyorum. Oğlumun organlarıyla başka hastalar da can buldu, ama sanıyorum Hasan Hüseyin çocuk diye bir başka seviyorum. Sünnetine katılmak da beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Hastane günlerini, çektiği acıları unutan Hasan Hüseyin ise sağlıklı olduğunu, arkadaşlarıyla oyun oynadığını dile getirdi, “Büyüyünce kalp doktoru olmak istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!