O afişlere ilk tepki geldi

Güncelleme Tarihi:

O afişlere ilk tepki geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 16:49

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Ankara saldırısının ardından protesto için kente astırdığı "Kaç canımız kaldı" başlıklı afişlere Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım tepki gösterdi, "Suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

O afişlere ilk tepki geldi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Ankara’daki terör saldırısının ardından Konak Belediyesince cadde ve sokaklara asılan "Kaç canımız kaldı" afişlerine tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Yıldırım, "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sema Pakdaş’ın açıklamalarına ve eylemlerine baktığımız zaman Konak da tamamen ideolojik davranan bir belediye başkanı görüyoruz. Konak’ta terör seviciliğine ve hamiliğine soyunmuş bir belediye başkanı var. Geçmişte eli kanlı terör örgütü PKK’nın çatı yapılanması olan KCK’nın avukatlığını yaptığı bilinen birisi için bu afişler ve söylemler yadırganacak bir davranış değil. Ancak bu ülkede herkes vatansever olmak zorunda da değil. Üzücü olan böyle birisinin İzmir’in kalbi olan Konak’ı yönetiyor olmasıdır. Paris Saldırısında, Charlie Hebdo saldırısında teröristleri, terör örgütlerini kınayan bu ülkelerin hükümetlerine, devletlerine tek olumsuz söz söylemeyen Pekdaş ve onun gibilerin PKK terör örgütünün eylemeleri sonrası devletimizi ve hükümetimizi hedef alması manidardır. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin yüzde 52’sinin oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti devletinin başıdır. Onun yanında olmak devletimizin milletimizin yanında olmak demektir. O afişler de CHP’nin ve Pekdaş’ın bir utancı daha olarak hanelerine yazılır. Pekdaş’ı hatasından dönmeye marjinal örgütlerle aynı düzlemde hareket etmemeye davet ediyorum."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!