Nevzat Usta’nın patates baklavası

Güncelleme Tarihi:

Nevzat Usta’nın patates baklavası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜRETİCİNİN elinde kalan binlerce ton patates, Tarım Bakanlığı'nın tüketimi artırıcı reklam kampanyaları ile tüketilmeyi beklerken, bir destek de İzmir'deki Princess Oteli'nden geldi. İzmir'in ünlü aşçısı Nevzat Usta'nın hazırladığı ‘‘patates baklavası'' otelin restoranın da servis yapılarak, müşterilere tanıtıldı.

HÜKÜMETİN patates operasyonuna destek olmak için bu tatlıyı yaptıklarını söyleyen Nevzat Usta, ‘‘Haftada 120 kilo patates alıyorduk. Kampanyaya destek olmak için miktarı 200 kiloya çıkardık. Patates çorbası, köftesi, mücveri, patates ograten, dereotlu patates, külde patates, kremalı patates, sarma patates, patates tatlısı gibi 30 çeşit mönümüz var. Müşterilerimiz de memnun. Hem lezzetli, hem besleyici'' dedi.

Malzemeler:

1 KİLO patates, 1 kilo un, 10 yumurta, limon, 50 gram çiçekyağı, 500 gram nebati yağ, 500 gram nişasta, 250 gram antep cevizi, 2 kilo şeker, 2 kilo su, ceviz, fındık.

Yapılışı:

PATATESLER rendelenip nişasta suyu çıkarılır. Süzüldükten sonra ceviz ve fındıkla karıştırılan patates, baklava malzemeleri kullanılarak hazırlanan ve tepsiye yayılan hamurun ortasına yerleştirilerek fırını verilir. Soğuduktan sonra üzeri şerbetlenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!