Nevruzda mesir karıldı

Güncelleme Tarihi:

Nevruzda mesir karıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2009 00:00

Baharın müjdecisi Nevruz, Ege’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Manisa’da Nevruz törenlerine katılanlar, 469. Mesir Şenlikleri için macun karma törenine katıldı.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP’li Belediye Başkanı Bülent Kar, daire müdürleri, milletvekilleri ile belediye başkan adayları katıldı. Kutlamalarda öğrencilere ödüller verildi ve ateş yakıldı. Vali Güvenç, protokol ve vatandaşlar ateş üzerinden atladı ve kırmızı yumurta kırma yarışması yapıldı. Kortej, daha sonra Sultan Camii’ne mehter takımı, temsili Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve müritleriyle gitti. Cami bimarhanesinde, dualarla 41 çeşit baharattan oluşan mesir karıldı. Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, "Seçimler nedeniyle 469. Uluslararası Mesir Festivali 21-26 Nisan 2009 tarihlerinde yapılacak ve 26 Nisan günü Sultan Camii ve külliyelerinden mesir halka saçılacak" dedi. Mesir’in 41 çeşit baharatı kaynayan kazana atılırken, belediye başkan adayları CHP’li Özgür Özel, MHP’li Cengiz Ergün, DP’li Atilla Efendioğlu ve DSP’li Mustafa Kader kazanı birlikte karıştırdı.

Kolbastı oyunu

Muğla Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ateş yakarak Nevruz Bayramı’nı önceki gün kutladı. Öğrencilerin çılgınca yaptığı "Kolbastı" güne damgasını vurdu. Her Nevruz’da gelenek haline gelen halay ise ilgi görmedi. Kutlama töreninde Rektör Prof. Dr. Şener Oktik ateşin üstünden atladı, büyük alkış aldı. Boyalı yumurtaların dağıtıldığı törende 2 bin öğrenciye keşkek, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Çanakkale’de dün bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan Nevruz kutlamalarında büyük coşku yaşandı. Kutlamalarda, Nevruz ateşi yakıldı, halaylar çekilip, Kürtçe şarkılar söylendi skeçler sahnelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!