Nereden nereye

Güncelleme Tarihi:

Nereden nereye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 00:00

Bir dönem Avrupa’yı sallayan İzmir BŞB maziyi mumla arıyor.

Haberin Devamı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde bir dönem fırtına gibi esen İzmir BŞB, maziyi mumla arıyor. 1996’da faaliyete başlayan, 1997’de çıktığı Süper Lig’de 2000’den itibaren dört sene üst üste şampiyon olan, 103 maç aralıksız galip gelerek bu alanda rekor kıran, 2003’te Andre Wergauven Kupası’ndan ikincilikle dönerek tarihe geçen mavi-beyazlı ekip, Galatasaray, Beşiktaş gibi devlerle girdiği rekabette yenik düştü. Yönetimin küçülme politikası yüzünden as oyuncularını rakiplerine kaptıran İzmir BŞB, 18 yıllık antrenörü ve takımın mimarı Harman Yazıcıoğlu’nun ilgisizlikten bunalıp istifa etmesiyle en büyük darbeyi yedi.
 “Avrupa’da şampiyonluk hedefeleyen vizyon artık yok” diyen Yazıcıoğlu, kendilerine ayrılan bütçenin aylık 7 bin 150 TL’ye düştüğünü belirterek, “Bu parayla şampiyonluklar kazanmayı geçtim, engellileri spora kazandırma misyonu bile gerçekleşmez. Bugün İzmir BŞB’de yetişen 14 sporcu, Türkiye’deki çeşitli Süper Lig kulüplerinde basketbol oynuyor. Çünkü onlara bekledikleri olanakları burada sağlayamadık. Aramıza yeni katılan gençlere ayda sadece 75’er TL harçlık verebiliyoruz. Türkiye’de bu spor dalının önünü açan, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerin tekerlekli sandalye basketboluna yatırım yapmasını sağlayan, İzmir’in sembol bir takımı tarihe karışıyor. Buna seyirci kalamadığım için ayrıldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayda 60 bin TL’ye şampiyonluk gelir
Türkiye’de 60 kulübün faaliyet gösterdiği tekerlekli sandalye basketbolunun engellilerin yaşamında önemli yer tutan bir branş olduğunun altını çizen Harman Yazıcıoğlu, “Belediyeler belli sayıda engelli çalıştırmak zorunda. Çoğu bu sayıyı tutturamadıkları için ceza ödüyorlar. Ben diyorum ki, ceza ödeyeceğimize, sporcuları kadrolu gösterelim. Galatasaray ve Beşiktaş bugün milyonluk bütçelerle takım kuruyor. Biz zamanında çok daha azına yaptık. Ayda 60 bin TL’lik bir parayla, Avrupa şampiyonluğu yine İzmir’e gelebilir. Bu bütçeyi sağlayacak güç Büyükşehir Belediyesi’nde misliyle var, ancak kullanılmıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mine Piriştina hosteslik yaptı
Dev başarıların geldiği dönemde üst yönetimin takıma olan bakış açısının çok farklı olduğunu hatırlatan Harman Yazıcıoğlu, “Olayı özetleyen bir hikaye anlatayım: İskenderun deplasmanına gidecektik. Otobüse malzemeleri yüklerken, arabayla rahmetli Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina geldi. ‘Ben de sizinle geleceğim’ dedi. Uzun bir yolculuk yapacağımızı söylememize rağmen, bize katıldı. Yolda birden kalkıp, yanında getirdiği kuru pasta, kek ve çörekleri bir hostes gibi tek tek oyunculara dağıttı. O günlerden çıkıp, bugün ayda 7 bin 150 TL gibi bir bütçeye düşmek çok acı” dedi.

Efsane kadro kapış kapış
İzmir BŞB’ye unutulmaz başarıları getiren kadroda görev yapan oyuncular, bugün başta Galatasaray olmak üzere farklı kulüplerde görev yapıyor. Galatasaray’da Özgür, Ferit, Ali Asker ve Serdar, Yalova’da Ahmet Mencik, Antalya’da Mehmet Akın, Karabük’te Ömer kariyerlerini başarıyla sürdürüyor. Nuri, Mustafa ve Aydan Haktan ÇÖYBAR’da, Uğur RSK’de, Halil İbrahim ise Karşıyaka’da basketbol oynamaya devam ediyor. İzmir BŞB’nin dev kadrosundan sadece İsmail Poyraz, mavi-beyazlı formayı giymeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Nereden nereye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!