Narin Öğretmen bu kadar dayandı

Güncelleme Tarihi:

Narin Öğretmen bu kadar dayandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 00:00

Genç yaşta yakalandığı hastalık yüzünden ölümle pençeleşen Narin Gülay Ertürk, İstanbul’da Süreyya Paşa Hastanesi’nde akciğer nakli için sıra beklerken yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

TURGUTLU Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu’nun fen bilgisi öğretmeni, evli ve bir çocuk annesi Narin Gülay Ertürk (41), akciğeri işleviri yerine getirmemeye başladı, iflas noktasına geldi, nakil gerektiği bildirildi.

Naklin Avusturya’daki Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılıyor olmasını öğrenen aile, bu ülkenin milli takımında oynayan Beşiktaş futbolcusu Ekrem Dağ’dan yardım istedi. Dağ da üniversiteyle temasa geçerek aileyi bilgilendireceğini söyledi. Ancak, Avusturya’da tedavi olanağı bulamayan Ertürk, İstanbul’da Süreyya Paşa Hastanesi’nde akciğer nakli için sıra beklemeye başladı, önceki gün yaşama veda etti. Turgutlu’nun sevilen öğretmenlerinden Ertürk’ün cenazesi getirildi,  ilk tören görev yaptığı okulda gerçekleşti.

Okulda gözyaşları

Haberin Devamı

Törene Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, CHP Manisa adayı Hasan Ören, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Okul müdürü Murat Ay, Ertürk’ün çok çalışkan ve başarılı olduğunu belirterek, “Her zaman kalbimizdesin, seni hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Öğretmenler de Ertürk için yazdıkları şiirleri gözyaşlarıyla okudu. Talihsiz kadının öğretmen eşi Musa Ertürk, oğlu Onur Ege ve annesi Fatma Hanım tabutun başından ayrılmadı. Öğrenciler gözyaşlarıyla tabuta çiçek bırakırken, “Öğretmenim bizi bırakma” diye feryat etti.

Sözün bittiği yer

Musa Ertürk, “Dünyanın bir çok ülkesinde hastalara iki nakil yapılırken, maalesef Türkiye’de bu şartlar altında yaşamaya mahkum ediliyoruz” dedi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez de, “Turgutlumuzun çok değerli fen bilgisi öğretmenlerinden biriydi. Hastalığını hiçe sayarak öğrencilerinin başından ayrılmadı. Turgutlu’nun öğretmenlerinin ve öğrencilerinin başı sağ olsun. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.Narin Ertürk Taslı Camisi’ne öğlen kılınan cenaze namazının ardından belediye mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!