Müzede dehşet

Güncelleme Tarihi:

Müzede dehşet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2010 00:00

İşten çıkartılan müze görevlisi Yıldırım Çağıran dehşet saçtı. Öfkeli görevli, otomatik av tüfeğiyle, müzenin müdür yardımcını öldürdü, müdür ile bir çalışanı da yaraladı.

Haberin Devamı

İZMİR’İN Tire İlçesi’nde bulunan Tire Arkeoloji Müzesi’nde bekçi olarak çalışan Yıldırım Çağıran (37), 10 gün önce işten çıkartıldı. İşine son verilmesinden müze müdürü Enis Üçbaylar’ı sorumlu tutan Çağıran, dün saat 08.30 sıralarında müzeye geldi. Öfkeli adam, bahçede müze müdürü Enis Üçbaylar (48) ve yardımcısı arkeolog Cevdet Üstündağ (45) ile karşılaştı. Aralarında tartışma çıktı. Yıldırım Çağıran, elindeki sekiz fişek alan ruhsatlı otomatik av tüfeğini önce Üçbaylar’a doğrultup, ateşledi. Üçbaylar, karnına isabet eden saçmalarla yaralandı. Üçbaylar, yaralı olarak kaçarken, Yıldırım Çağıran, bu sırada kendisini sakinleştirmek isteyen üstündağ’ı da başından vurup öldürdü. Silah sesi üzerine bahçeye çıktığı öğrenilen müze çalışanlarından Bekir Aktepe (44) de kolundan hafif yaralandı. Üçbaylar ve Aktepe, ambulans kaldırıldıkları Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Polis olayın ardından suç aleti av tüfeğiyle kaçan Yıldırım Çağıran’ı Fatih Caddesi’nde yakalayıp, gözaltına aldı.
Müze çalışanları şokta
Çağıran’ın, susma hakkını kullanacağı söyleyip, ifade vermediği belirtildi. Zanlının yakın çevresine, haksız şekilde işten atıldığını ve mutlaka intikam alacağını söylediği öğrenildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir müze görevlisi, “Her şey gözlerimizin önünde bir anda olup bitti. Müdür yardımcımız Cevdet Üstündağ, Tire’de göreve başlayalı henüz birkaç ay olmuştu. Soğukkanlılıkla zanlıyı sakinleştirmeye çalışıyordu. Suçsuz yere kurşunlara hedef oldu. Olay, müzenin içinde olsa, katliamın boyutu daha büyük olabilirdi. Halen olayın şokunu yaşıyoruz” dedi. Olayın ardından Tire Müzesi ziyaretçilerine kapılarını kapatırken, Cumhuriyet Savcılığı’ da yaşanan kanlı baskınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yıldırım Çağıran, sezonluk işçi olarak girdiği müzede 2007 yılında vasıfsız işçi olarak kadroya alınardak bekçi olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!