Mutluluğun heykelini yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğun heykelini yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:26

Heykel Çalıştayı'ndaki bu heykeller mutluluk üzerine...

Haberin Devamı



Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci kez düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı'na katılan sanatçılar “mutluluk” temasıyla işledikleri mermermerden müthiş heykeller yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin 2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlediği “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı”nda mermerler şekillenmeye başladı. İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda 2'si Türk, 6'sı yabancı olmak üzere 8 heykeltraş, 2 Eylül tarihinden bu yana mutluluğun peşinde mermer yontuyor. Yaklaşık 33 metreküp Muğla mermerinin yontulduğu çalıştayda, sanatçılar mutluluğu kendi dilleri ile ifade ediyorlar. Çalıştay sonrası ortaya çıkan heykeller, İzmir'in farklı noktalarına konulacak.

“Oyun” isimli heykeli ile çalıştayda yer alan sanatçı Güler Güçlü, İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanatçı, mutluluğu bir bebeğin ayaklarıyla, ilk oyunuyla ifade etmeye çalıştığını söyledi.
Kolombiyalı Fernando Pinto, “Suyun Sırrı” isimli eseri ile çalışmaya katıldığını ifade etti. İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fernando Pinto, mutluluğun tek bir kavram olmadığını söyledi. Mutluluğu akıp giden suyun değişiminde arayan sanatçı, “Benim için değişimin sembolü ‘su'dur. Su sürekli bir değişim, devinim halindedir” dedi.

Haberin Devamı

Çalıştayın Türk sanatı için önemine değinen ve yer almaktan gurur duyduğunu söyleyen sanatçı Okan Sabuncular, “Mışıl Mışıl” isimli eseriyle bulutlar üzerinde uyuyan bir kadın heykeli yaptığını ifade etti. Sanatçı, “Genellikle düşlerimizde mutlu oluyoruz ya da mutluluğu düşlüyoruz bunu anlatan bir heykel yapmak istedim” diye konuştu.
Ukrayna'dan gelerek çalıştaya katılan Mykola Lampeka ise çalışmasında mutluluğu “Yürüyüş”le ifade ediyor. “Büyükbaba, baba ve oğul”u mermere yontan Mykola Lampeka eserinde kuşaklardan bu yana gelen uzun ve sevgi dolu yürüyüşe gönderme yaptığını söyledi.

İzmir Uluslararası Heykel Çalıştayı'na 290'i yabancı, 52'i yerli olmak üzere toplam 342 sanatçı başvuruda bulunmuştu. Birbirinden seçkin çalışmaların arasından eleme yapmakta oldukça zorlanan jüri, 2'si Türk, 6'si yabancı olmak üzere 8 heykeltraşın çalıştaya katılmasına karar vermişti. Çalıştayda, Badri Goguadze (Gürcistan), Butrint Morina (Kosova), Yu Cin Ciou (Taiwan), Kuang-hua Hsiang (Taiwan), Lee Zih-Cing (Taiwan), Mykola Lampeka (Ukrayna), Güler Güçlü (Türkiye) ve Okan Sabuncular (Türkiye) mermerden “mutluluk” heykelleri yapıyorlar
.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!