Mutfağımızda standart şart

Güncelleme Tarihi:

Mutfağımızda standart şart
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 00:00

MUĞLA Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği yemek yarışmasında, öğrenciler hünerlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Yarışma öncesi ‘Aşçılık Mesleği’ konulu söyleşiye katılan Lykia World Ölüdeniz Mutfak ekibinden aşçıbaşı Sezgin Söğüt, Türk Mutfağ’ının standarda ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dünyaya açılmalıyız

Bir grup aşçı arkadaşıyla bir araya gelerek ‘Anadolu Halk Mutfağı’ adı altında bir platform oluşturduklarını belirten Söğüt, “Köylere gidiyor, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizi yeniden Türk Mutfağı’na kazandırmaya çalışıyoruz. Ancak, Türk Mutfağı’nın gerçek bir standarda ihtiyacı var. Türkiye’de bu konuda bir standart yok. Ciddi bir temel oluşturmak gerekiyor” dedi. Türk Mutfağı’nın dünyaya açılması gerektiğini ifade eden Söğüt, “Ülkemize gelen turistlere musakkayı, karnıyarığı, tas kebabını en iyi şekilde sunmak zorundayız. Çünkü bu yemekler bizim kartvizitimizdir” diye konuştu.

KAZANANLAR

Haberin Devamı

? Muğla Üniversitesi MYO’dan Erdi Çevik soğuk yemeklerde ‘Portakal soslu zeytinyağlı kereviz’ ile birinci olurken, Datça Kazım Yılmaz MYO’dan Gökhan Maviş sıcak yemek dalında ‘Fesleğen soslu patates yatağında king balık’ ile ipi göğüsledi. Tatlıda birinciliğe ise aynı okuldan Ömür Oytun Han ‘Ömre bedel Smi Frodo’ ile layık görüldü. Dereceye giren öğrencilere yemek kitabı ve bıçak seti armağan edildi.

Su Restoran’da Rum tatları

? HÜRRİYET / İZMİR

Güven Canik’in sahibi olduğu 1. Kordon’daki Su Restoran, Rum mutfağına özel mezeleriyle dikkat çekiyor. 200 kişi oturma kapasitesine sahip mekan haftanın yedi günü hizmet veriyor. İki yılı geride bıraktıklarını belirten mekanın sorumlularından Coya Şola, “Şirket, grup yemekleri için fiks mönüleri özel fiyatlarla sunuyoruz. Çocuk oyun alanımızın yanı sıra doğum günü yemekleri, günlük taze balıklarımız, balık kebabı, 30 kişilik deneyimyi kadromuzla balık keyfini doyumsuz hale getiriyoruz. Geniş bir mönüye sahibiz. Spesiyallerimiz arasında otlu balık, sirkeli kalamar, viski soslu kidonyo, safran soslu sübye, sebzeli kalamar, şarap soslu akvadis, sübye yumurtası ıhlamurlu, hardal soslu bangoli yer alıyor” dedi.

İzmir gecelerine Thellal da katıldı

? İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

İZMİRLİ Kadir Kasapoğlu, Arif Üstüner ve Dilek Nalbantoğlu’nun birlikte açtığı “Thellal” adlı mekan kenti farklı bir eğlence kültürü ile buluşturacak. Mavişehir Egepark’taki Thellal, Arap havalarının kıvrak ritmi, Osmanlı mutfağının zengin mönüsü, doğunun egzotik atmosferi ve geceye özel sahne şovları ile dikkatleri çekecek. İşletmecilerden Arif Üstüner, “Eğlencenin bir dakika bile azalmayacağı geceler yaşatacağız” dedi.

Hilton’da  ders

? İZMİR, (DHA)

İZMİR Türk Amerikan Derneği Yemek Kulübü üyeleri, Hilton İzmir’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Aşçıbaşı Hüseyin Yılmaz önderliğinde yapılan yemek pişirme dersinde “Dana Eti Kulesi” ile “Peynirli Custard”ın tarifini alan bayanlar, uygulanışını da izledi. İki saate yakın yemek yapmakla uğraşan üyeler daha sonra yemekleri Level 9 Restoran’da düzenlenen etkinlikle yedi. Proje Koordinatörü Banu Tantürk, “Hİlton görevlilerine konukseverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüzde 100 lezzet

? HÜRRİYET / İZMİR

Haberin Devamı

Konak Pier’de 1.5 ay önce kapılarını açan Enis – Şela Habif çiftinin sahibi olduğu “Yüzde 100 Restora Cafe & More”, 146 yıllık benzersiz bir binada hizmet veriyor. Gündüzleri ev rahatlığında hoş bir cafe, geceleri ise şık bir restoran olan mekan, deniz kenarına açılan kocaman bahçesiyle ilgi görüyor.  Özel üretim makarnalar, taş fırında pişirilen dinlendirilmiş hamurla üretilen değişik pizzalar hazırladıklarını belirten Şela Habif, “Red Point Sushi, Uzakdoğu lezzetleri de mönümüzde yer alıyor. Pazar günleri ise kahvaltı için İzmir’in göbeğinde şık bir mekan olarak hizmet veriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!