Mustafa bebeğin ölüm bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Mustafa bebeğin ölüm bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

Denizli’de ilköğretim sınıf öğretmeni Sinem Savaş (38) hamileliğinin 8’nci ayında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı, geçen 23 Haziran’da bir erkek bebek doğurdu.

Haberin Devamı

Musafa adı verilen bebek yenidoğan ünitesinde kuvöze kondu. Öğretmen baba Nevzat Savaş (38) cep telefonuyla kuvözdeki bebeğin fotoğraflarını çekti. 24 Haziran’da bebeğin nüfus cüzdanı çıkarıldı.

4 gün sonra acı haber

Doğumdan dört gün sonra aileye bebeklerinin akciğer yetmezliğinden öldüğü bildirildi. Şok olan aile, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında PAÜ Hastanesi Adli Tıp Kurumu ve İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan iki ayrı otopside bebeğin doğumdan sonra hiç yaşamadığı raporu verildiği ortaya çıktı. Bu rapor üzerine bebeklerinin kuvözde fotoğrafını çeken Savaş çifti, hukuk mücadelesi başlattı. Aile, doğum raporunda bebeğin soluk almasında bir sorun olmadığının yazıldığını, ayrıca kuvözdeyken sağlıklı fotoğraflarını çektiklerini öne sürdü.
Otopsi raporunun tam tersi olduğunu belirten Sinem Savaş, “Doktorum sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğimi söyledi. Bebekler karışmış olabilir mi diye DNA testi istedik. DNA testinde de bizim bebeğimiz olduğu belirlendi. Bebeğimiz ölü doğduysa neden hastanede bize farklı söylediler” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Doktorun savunması

Doğumu yaptıran Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Babür Kaleli ise, doğumdann sonra bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını dile getirip, “Bebek hayatını kaybetmiş. Bunun üzerine aileye otopsi yapan uzmanlar hiç soluk almadığını ifade etmiş. Benim aldığım bilgiye göre akciğer yetmezliği bulunan bebeklerde böyle bir sonuç alınabiliyormuş. İfademi Cumhuriyet Savcılığı’na verdim. Bizim ihmalimiz yok” dedi.
Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü PAÜ’de de kurum içi soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!