Mrs.Gourme:Şehzade lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme:Şehzade lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

MANİSA, Osmanlı şehzadelerinin bilgi ve görgülerini artırdığı, ilk devlet deneyimlerini elde ettikleri önemli bir kent olmuş tarih içinde. Osmanlı, kente verdiği önemi, yaptırdığı camiler, hanlar, hamamlarla kanıtlamış. Bunlar görünenler. Bu arada sarayın mutfak geleneğinden Manisa'ya yansıyan, buradan saray mutfağına geçen lezzetler de olmuş. Sanırım, Manisa Kebabı bunlardan biri. Süt dana kıymasıyla iyice yoğrulan, ince uzun köfteler tereyağıyla ıslatılmış kıtır pide üzerine konup, közde domates ve biberle servis ediliyor. İsterseniz yoğurtlu, soslusu da var. Lezzetin sırrı, ustanın köfteyi yoğururken uyguladığı ve asla açıklamadığı yöntemle bol bol kullanılan tereyağında.

EV hanımları her gün ne pişireceğini düşünür ya, çalışanlar da, ‘‘Ne yiyelim'' sorusuna cevap arar. Eğer bugün ne yiyeceğinize karar veremediyseniz Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Manisalı 1970'e gidin ve şehzadelere layık kebap yiyin. Biz öyle yaptık ve çok memnun kaldık.

RESTORANIN duvarları, Manisa'nın simgesi, Türkiye'nin ilk doğa savaşcısı Tarzan'ın fotoğraflarıyla süslü. Temiz ve aydınlık bir yer. Salata barın zenginliği ve sunumdaki özen göz kamaştırıcı. Salatanızı seçtikten sonra bu soğuk günlerde yemeğinize çorbayla başlamanızda yarar var. Mercimek ve domates çorbasından birini seçeceksiniz. İkisini de tavsiye ediyorum, sıcaklığı, kıvamı, lezzeti yerinde. Domates çorbası bol kaşarlı geliyor. Burada bir önerim olabilir, yanında kızartılmış ekmek getirilse daha iyi olur. Gerçi özellikle öğle saatlerinde çok yoğun oluyor yetiştirebilirler mi bilemem ama benim canım çekti doğrusu.

BEN sade Manisa Kebabı istedim. Yanına da yoğurt. Yoğurdu işletmenin ustaları yapıyor olmalı ki porselen tabakta geliyor. Öylesine lezzetli. Ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz. Arkadaşım, Manisalı spesiyali yedi. İçinde Manisa köfte, iskender döner, tavuk şiş, kuzu pirzola var. Közde domates, biber ve pilavla servis ediliyor. Bol yeşillik de masanıza ikram olarak geliyor.

SERVİS elemanları güleryüzlü ve hızlı. İşlerini iyi biliyorlar. Vakit nakittir deyip kimseyi fazla bekletmeden servislerini yapıyorlar. Biz harika bir yemek yedik ve 9 milyon 300 bin lira ödedik.

Telefon: 421 67 34

464 49 48

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!