Mrs.Gourme

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oyuncaklar arasında

ROCK müziğin babası Erkin Koray bir sohbet sırasında, ‘‘İzmirliler Bornova'yı daha keşfedemediler'' demişti. Yeni açılan Toys Cafe & Restoran'da yediğim öğle yemeğinden sonra, Koray'ın ne demek istediğini daha iyi anladım. Hep bildiğimiz ve alıştığımız yerlere gidiyoruz, yanıbaşımızdaki güzellikleri, lezzetleri farketmiyoruz.

TOYS Cafe & Restoran, insana ev sıcaklığı veren çok şirin bir yer. Duvarlardaki camekanlarda onlarca bebek var. Dünyanın hemen her ülkesinden toplanmış bu bebekler buraya hem ismini, hem de ayrı bir güzellik vermiş.

İŞ dönüşü gittiğimiz Toys'ta yemeğimize tavuk çorbasıyla başladık. Ev çorbası lezzetindeki sıcak çorba ve kızarmış ekmek içimizi ısıttı. Sonra salata barına gittik ve tabağımızı doldurduk. Üstelik bu işi iki kez yaptık. Toys'un mönüsünde ağırlığı kiremitte pişen fırın yemekleri oluşturuyor. Ben kremitte mantarlı kaşarlı tavuk, arkadaşım kiremitte karışık köfte yedi. Artık fırında piştiği için mi, yoksa kiremitte olduğu için mi, yoksa aşçının marifeti mi bilemiyeceğim, ikisi de çok lezzetliydi.

ÖZELLİKLE üniversite öğrencileri Toys'u, bol ve keselerine uygun seçenekleri nedeniyle tercih ettiklerini söylüyor. Spagetti, omlet çeşitleri, melemen, sahanda yumurta, çeşitli sandviç ve hamburgerlerden istediğinizi yiyebilirsiniz. Fırın ürünleri içinde tümü kiremitte pişen, tavuk fileto, kaşarlı mantar, tavuk kanat, kaşarlı köfte, inegöl köfte, Tekirdağ köfte, kaşarlı şiş, sucuk-yumurta, kaşarlı sosis seçenekleriniz arasında. Spesiyaller arasında da tavuk sote, bagget, kaşar pane, mantar pane, tavuk şinitzel, toys krep ve mantıyı seçebilirsiniz. Toys, hafta içi günlerde kahvaltı, pazar günleri brunchla da iddialı.

TOYS Cafe & Restoran Erkut ve Özgür Şahin kardeşlerin. Özgür Şahin, işin okulundan yetişmiş genç, ama deneyimli bir mutfak ustası. Servis elemanlarının hepsi üniversite öğrencisi. Genç ekibin dinamizmi bir süre sonra size de yansıyor, Toys'tan mutlu ayrılıyorsunuz.

TOYS Cafe&Restoran'da yemek yemeniz gerekmiyor. Sıcak bir ortamda dostlarınızla oturup sohbet edebilir, kahve, çay çeşitleri, sahlep içebilirsiniz. Eğer şanslıysanız, Berna Şahin'in kendi mutfağında yaptığı tatlı, kek ve kurabiyelerden de tatmanız mümkün. Yeri gelmişken söyleyelim, Toys'ta doyurucu bir kahvaltı için bir milyon lira ödüyorsunuz, biz iki kişi 5 milyon 500 lira ödedik.

Telefon: 388 03 90

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!