Moda rüzgarı ekimde Troia’da esecek

Güncelleme Tarihi:

Moda rüzgarı ekimde Troia’da esecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 00:00

Çanakkale’de 5 bin yıllık Troia ile Türk modası birleştirilerek, tarih, kültür ve moda uluslararası platformlara taşınacak.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Troia Antik Kenti’nde, 3-9 Ekim tarihleri arasında Troia Moda Haftası (Troia Fashion Week) etkinlikleri düzenlenecek. 1998 yılından bu yana Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan antik kentte bu kez moda rüzgarı esecek. Troia Moda Haftası, büyük kahramanlıklara imza atmış ve önemli kültürleri topraklarında barındıran Çanakkale’de, 5 bin yıllık Troia ile Türk modasını birleştirerek, tarih, kültür ve modayı uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyor.

Şimdi Reklamlar Firması tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Troia Vakfı ve Fashion TV’nin destekleriyle gerçekleşecek moda haftasıyla Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması hedefleniyor. Türk modacıların özel kreasyonları olan Troia’ya has kıyafetler defileler ile sergilenecek. Birçok ünlü ismi antik kentte moda ile buluşturacak olan Troia Moda Haftası yurtdışından da önemli moda tasarımcılarını ağırlayacak. Ayrıca organizasyon kapsamında genç moda tasarımcılarına da koleksiyonlarını sunma fırsatı verilecek.

Haberin Devamı

Şimdi Reklamlar Firması yöneticisi Dilek Ünlü, Beyonce, Christina Aguilera, Rihanna, Celine Dion gibi şarkıcıların yanısıra, Hollywood yıldızları Catherine Zeta Jones, Angelina Jolie’yi giydiren Lübnanlı ünlü moda tasarımcısı Elie Saab’ı Troia’ya getirmeyi planladıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!