Mobilyaya DESINGİZMİR damgası

Güncelleme Tarihi:

Mobilyaya DESINGİZMİR damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 12:23

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin hayata geçirdiği DESINGİZMİR projesiyle, Egeli mobilya ihracatçıları bir araya gelerek bir kurumsal kimlik ve farkındalık yaratmak için ortak hareket edecek.

Haberin Devamı

Mobilyaya DESINGİZMİR damgası

DESINGİZMİR Projesi için Ege İhracatçı Birlikleri’nde Tanıtım Toplantısı düzenlendi. DESINGİZMİR Projesi’nin İzmir ve bölgenin ürettiği katma değerli, tasarımda öncü, orta/orta üstü gelir grubuna ve tüm yaşam alanlarına hitap eden, opsiyonel, ergonomik, fonksiyonel, inovatif ürünleri tanıtmak ve ihracatını artırmak için Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince yürütülecek bir tanıtım projesi olacağını belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, İlk tanıtımı da 24-26 Şubatta İzmir’de gerçekleştirilecek Modeko Fuarında yapacaklarını söyledi.

Dünya ölçeğinde bir marka olan İzmir Mobilyasını daha iyi tanıtmak için DESINGİZMİR markasını hayata geçirdiklerini ifade eden Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, 2015 yılında dünya genelinde ticari daralmaya rağmen Türk mobilya sektörünün mevcut seviyesini korumayı başardığını, mobilya sektörünün Türkiye’de 1 milyar 376 milyon dolar ithalata karşı, 2 milyar 749 milyon dolar ihracat yaptığını, 1.4 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğine işaret etti.

Türk mobilya sektörünün 2023 yılı için 5 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu anlatan Davulcuoğlu, "Önümüzdeki süreçte ithalatın daha da azalmasını bekliyoruz. Mobilya sektörü cam, kumaş gibi 25 alt sektörü destekliyor. Dünya genelinde 400 milyar dolarlık hacme ulaşan mobilya sektöründen 5 milyar dolarlık pay almak çok uzak bir hedef değil. Geçmiş 10 yıla baktığımızda bu hedefe DESINGİZMİR tarzı doğru projelerle ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nce hazırlanan DESIGNİZMİR Projesi’nin mobilya sektörüne büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!