Mobilya fuarı o taleple açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mobilya fuarı o taleple açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 13:51

MOBİLYA Sektörü 5 gün sürecek MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuar’ın açılışına fuarcılıktaki İzmir’in kalkınma ve fuarcılıkta yaptığı "sıçrama" ve mobilya üreticilerinin sanayi sitesi talebi damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Mobilya fuarı o taleple açıldı

Türkiye’nin en önemli mobilya markaları Türkiye’nin en büyük fuar komplesi Fuar İzmir’de vizyona çıktı. Toplam 300 katılımcının ürün ve hizmetlerini sergilemeye başladığı MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, 5 gün süre ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine önemli iş fırsatları sunacak. Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir fuarcılığındaki sıçrama dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’i yerel güçlerin çabalarıyla kalkındırmak üzere yola çıktıklarını, emin adımlarla taviz vermeden bu yolda yürüdüklerini söyledi. Kocaoğlu "İşte fuar alanı. Türkiye’de eşi yok, dünyada en önemli yeni dizayn edilmiş fuar alanlarının da başında geliyor. Bunu İzmirli, Egeli Türkiyeli iş adamları kullanacak, İzmir ve ülke kalkınmasına kaldıraç olacak. Türkiye ve dünyanın her tarafında yoğun çalışmalarla fuarı büyütmek istiyoruz. 2016 yılında yaptığımız fuarlar en az yüzde 50, yüzde 100 arası büyüyerek devam ediyor. Umduğumuzdan iyi gidiyoruz. İzmir’in tüm dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun kat va kat fazlasını bu mekanda başarabileceğimizi inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Fuarın, sanayinin, ticaretin siyasetin, oncusu, buncusu, mumcusu, tuzcusu olmaz. Hep beraber kenetleneceğiz fuarlara destek vereceğiz. Fuara destek vermek demek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değil sektörlerdeki üreticilere destek vermek demektir. İzmir ben göreve geldiğimde Devlet Hazinesi’ne 2,5 milyar vergi veriyordu. 2014 yılına bu rakam 45 milyar TL oldu. İzmir tüm dinamikleriyle iyi bir birlik beraberlik sağladı. Biraz daha sıçradığımızda Türkiye’nin değil dünyanın en hızlı büyülen ikinci kenti olmayı başardık. Niye birinci kenti olmayalım? İzmir’de bu potansiyel var" dedi.

Haberin Devamı

Mobilya fuarı o taleple açıldı



DEMİRTAŞ: "FUAR’DAKİ SIÇRAMA İNŞALLAH KONGRE TURİZMİNDE DE OLACAK"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fuar İzmir fuarcılığının sıçrama yaptığını, Fuar İzmir’le birlikte bunun daha da arttığını söyledi. Ayakkabı, tarım, mermer, gelinlik, mobilya fuarlarını örnek gösteren Demirtaş "İnşallah kongre turizminde de zıplama yapılacak" dedi.

MOBİLYACILAR SİTE ARAZİSİ TAHSİSİ İSTEDİ

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise yaptığı konuşmada sanayi sitelerinin olmaması sorununa dikkat çekti Özdemer "Bu mobilyaları sokaklarda yapıyoruz. Bir sanayi sitesi istiyoruz"dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Mobilya Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, 2015’de Türkiye’de mobilya ihracatının 2 milyar 195 milyon dolar olduğunu, bir önceki yıla göre yüzde 7 gerileme gerçekleştiğini söyledi. Ancak Ege’de 598 milyon dolarla aynı kaldığını belirten Davulcuoğlu "Şiddetle organize mobilya yan sanayi sitesine ihtiyacımız var. Markalara değil üreticilere, kaliteli yan sanayici arkadaşları bu site yapılmalı. Markaları besleyen, daha çok ihracat yapan hale gelelim" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, mobilya sektöründe kuru ağaca can veren ustalar olduğunu, bu ustalara destek verilmesi gerektiğini söyledi. İhracatın artması gerektiğini belirten Mutlu "En önemli ihracat yaptığımız ülke Irak ve Suriye’ydi. Bu anlamda sektör zarar uğradı. Ancak, geriye gitmemek için fuarcılıkla dünyaya açılıyoruz. Karabağlar’da küçük atelyelerde sağlıksız koşullarda ruhsatsız binalarda mobilya üretiliyor. Ruhsat alma şansımız yok. Ya aynı yerde kentsel dönüşüm olacak yada yani sanayi siteleri oluşturulacak. Devlet’in Hazine arazisi tahsis etmesinden başka çaremiz yok" dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mobilya sektörünün sorunlarını beldiklerini, destek vermeye çalıştıklarını Mobilya Günleri düzenlediklerini söyledi. Karabağlar’da merdiven altı imalat yapıldığını, çok değerli ustalar yetiştiğini belirten Selvitopu, "Karabağlar’da yapılan mobilyaların İngiltere sarayına satıldığını duyduk. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imar planlarında mobilyacıların show room açmasına olanak sağlayan düzenlemeler yapıyoruz. Üretim yapılacak site konusunda ise merkezi hükümet ve yerel yönetimin işbirliği yapması gerekir"dedi.

Vali yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Fuar İzmir’in çok önemli bir tesis olduğunu, İzmir ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Fuar İzmir’de katılımcılarının fiziksel avantajlarla görücüye çıktığına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcılarının ortaya koydukları modelleri, fiyatları, trendleri, renkleri ve moda ürünleri ile yüksek iş bağlantılarına imza atacağını söyledi. Konuşmaların ardından İzmir Mobilya Fuarı açıldı. Protokol ve davetliler daha sonra hep birlikte alanda kurulu stantları ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni modeller ilgi ile incelendi ürün ve hizmetler hakkında bilgi alındı. Eski İzmir evleri ve tarihten kesitlerin canlandırıldığı ve aktivitelerin gerçekleştirileceği "Smyrna sokağı" ilk ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’nda bu yıl geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleşti. Sektörünün seçkin 300 katılımcı firmanın katıldığı fuara İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli gelecek. Basmane’den Fuar İzmir yönüne gidiş 10.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Fuar İzmir’den Basmane Meydanı’na dönüş 16.00-19.00 saatleri arasında her saat başı otobüs kaldırılacak. İzban Esbaş durağından Fuar İzmir yönüne 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı, geriye dönüş 16.00-20.00 saatleri arasında her saat başı servis araçları ücretsiz olarak ulaşım hizmeti verilecek. MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı 28 Şubat’da son buluacak. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün ise 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek.












Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!