Minik satranççı mili takım havuzuna girdi

Güncelleme Tarihi:

Minik satranççı mili takım havuzuna girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:00

BALIKESİR’in satrançtaki gururu Elifnaz Akat, 2015 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda bir kez daha milli takım havuzuna girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencisi ve Altıeylül Belediyespor Kulübü Satranç takımı sporcusu olan 8 yaşında ki Elifnaz Akat, 24-30 Ocak 2015 tarihlerinde Antalya-Manavgat’ta yapılan 2015 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda 9 maçın 6’sını kazanarak, 6 puanla 10’ncu oldu. Elifnaz, 22 sporcuyla turnuvaya katılan Balıkesir’den Milli Takım havuzuna giren tek satranç oyuncusu oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da iki yıl üst üste milli takım havuzuna giren Elifnaz’ı kutlayarak, kendisinden daha büyük başarılar beklediğini söyledi.

Başarılı sporcunun hem sınıf öğretmeni hem satranç antrenörü olan Nizamettin Güngör, "Elifnaz geçen yıl 7 yaş kızlarda 8’nci olmuştu. Bu yıl da 74 sporcu arasında ilk 10’a girip, milli takım havuzunda yer aldı. Çalışmalarımızın karşılığını bir kez daha almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elifnaz’ın başarısını sürekli kılıp, daha da arttırmak istiyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren katkıda bulunan Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu ile Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Satranç Balıkesir İl Temsilcisi Naci Erdem, geçen yıl da aynı başarıyı gösteren Elifnaz’la, antrenörü Nizamettin Güngör’ü ve ailesini kutlarken, "Elifnaz bu başarısıyla Balıkesir’e, Balıkesir satrancına bir armağan daha vermiş oldu. Şampiyonaya katılan ve Balıkesir’i temsil eden tüm sporcularımızı alkışlıyor, uzun soluklu bir maraton olan satrançta daha da iyi yerlere geleceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!