Milyonda bir Nurhayat

Güncelleme Tarihi:

Milyonda bir Nurhayat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:16

İZMİR’de, milyonda bir rastlanan kan hastalığı nedeniyle geçirdiği akciğer kanaması sonucu tüm organları hasar gören 13 yaşındaki Nurhayat Gültemir, çok yüksek olan ölüm riskini aşarak, solunum cihazı ve diyaliz makinesinden kurtuldu, yaşama yeniden bağlandı.

Haberin Devamı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Ayşe Berna Anıl, Nurhayat’ın 2 hafta önce, Aliağa’dan getirildiğini anlattı. Doğuştan afibrinojenemi hastası Nurhayat’ın kanının pıhtılaşmadığını kaydeden Anıl, bu nedenle doğumundan bu yana Tepecik Hastanesi Hemotoloji Bölümü’nde tedavi gördüğünü, son gelişinde çok ciddi akciğer kanaması geçirdiğini söyledi.

Ölümden döndü
Kanama nedeninin bilinmediğini aktaran Doç. Anıl, şöyle devam etti: “Akciğer kanaması çok fazla ve yaygın olduğu için solunum cihazına girmesi gerekti. Hava yoluna tüp takarak cihaza bağladık. Bununla birlikte karaciğer, böbrek, solunum, dolaşım, nörolojik yetmezlikle savaşmak zorunda kaldık. Bu nedenle birkaç gün de diyaliz tedavisi aldı. Bütün organlar hasarlandı, ölüm riski çok yüksekti. Ancak biz, uzman ekip ve yeterli donanımla solunum cihazında özel stratejiler geliştirdik. Nurhayat da bizim yüzümüzü güldürdü.”
Solunum cihazı ve diyaliz makinesinden kurtulan hastayı taburcu etmeye hazırlandıklarını da kaydeden Doç. Ayşe Berna Anıl, hem doktorların, hem de ailenin Nurhayat’ın ilerleyen hayatında çok dikkatli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Annenin sevinci
Nurhayat’ın annesi Sakine Gültemur da doktorların her şeye hazırlıklı olmalarını istediğini söyledi, “Kızım ikinci kez doğdu” dedi. Yaşama yeniden bağlanan Nurhayat Gültemur da sadece karnının ağrıdığını, gerisini hatırlamadığını kaydetti, “Ben de doktor olmak ve başka hayatları kurtarmak istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!