Midilli - İzmir çok daha yakın olacak

Güncelleme Tarihi:

Midilli - İzmir çok daha yakın olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 16:35

BUGÜNLERDE mülteci haberleriyle gündemde olan Yunanistan’ın Midilli Adası, yeniden turizmde kazandığı o sakin, huzurlu ve doğal tatil adası imajına dönmek istiyor.

Haberin Devamı

Adanın geçen yıllarda hatırı sayılır Türk ziyaretçisi de vardı. Midilli’den de Ayvalık’a kış dahil yüzlerce Yunan turist alışveriş için bile feribotla geliyor. İzmir’de geçtiğimiz aylarda yapılan zirvede buluşan iki ülkenin başbakan ve bakanları yapılan görüşmelerde İzmir - Midilli feribot seferlerinin başlayacağını duyurduğunda bu, iki şehir arasındaki turizmin de gelişeceğinin müjdesi olarak kabul edildi. Belediye Başkanı Sypros Galinos, Hürriyet EGE’ye yaptığı açıklamada, “Midilli’nin barış ve huzur adası olduğunu anlatmak istiyoruz. Barışın elçisi olmak istiyoruz. Çok fazla Türk turist de geliyor. Bu sene vize kolaylığının katkısıyla bu sayının daha çok olacağını düşünüyorum. Geçen sene burada mülteci yoğunluğunun olumsuz etkisiyle Kurban Bayramı sakin geçmişti. Buradan da çok sayıda Ege’ye gelip giden vatandaşımız var. Ancak haziranda başlaması planlanan Middili - İzmir feribot seferlerinin karşılıklı olarak turizmimize daha çok katkı koyacağını düşünüyorum. Bunun için heyecan duyuyoruz. Feribotlar Türk olacak. Yolculuk yaklaşık 2 saat sürecek. Seferler belli günlerde yapılacak. İzmir belediye başkanları, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş dostumuz. Zaman zaman davetli olarak geliyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar bu görüşmeler için İzmir’e geleceğiz” dedi.

 

Haberin Devamı

YAZ KIŞ SÜRECEK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da uzun yıllardır katkı koydukları iki ülke ve adalar arası ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Demirtaş, feribot seferleriyle ilgili de, “İzmir Büyükşehir Belediyesi orta hızda katamaran düşünüyor. ‘Bu seferler turizme karşılıklı katkı koyacak’ diye umut ediyorum. Sadece yaz için değil, kış için de düşünülüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!