Meyve suyunda Pona markası

Güncelleme Tarihi:

Meyve suyunda Pona markası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 23:56

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde başladığı yatırımı tamamlayan Pona Gıda, seri taze sıkılmış meyve suyu üretimine geçti.

Haberin Devamı

SALİHLİ Organize Sanayi Bölgesi’nde 45 bin metrekare alanda Aralık 2009’da başladığı yatırımını tamamlayan Pona Gıda, doğal ve katkısız ürünleriyle pazardaki yerini aldı. Tek vardiyada yıllık 3 bin ton taze sıkılmış meyve suyu kapasitesiyle “meyve suyu pazarında ben de varım” diyen Pona’nın bu alandaki yatırımlarını sürdüreceği açıklandı. TAZE SIKILMIŞ ÜRÜNYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz, ürünün hiçbir katkı maddesi içermediğini belirterek, hızlı tüketime yönelik bir üretim modeli izleyeceklerini kaydetti. Öz, “Meyve sularımız tamamıyla taze sıkılmış olmakla beraber, tamamen doğal. Meyvelerin mevsiminde en iyilerini seçiyor, yıkıyor ve hijyenik koşullarda sıkıyoruz. Meyvenin suyunu, en taze ve doğal haliyle hiçbir koruyucu ve ilave madde olmaksızın şişede saklıyoruz” diye konuştu. İHRACAT 2011’dePona Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz, ürünlerin öncelikle yurtiçi pazarında satışa sunulacağını belirterek, ihracata 2011 yılında başlayacaklarını açıkladı. Öz, “Deneyimli pazarlama kadromuzla, Türkiye’de halen sınırlı seyreden taze sıkılmış meyve suyu pazarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

YENİ TESİS

Haberin Devamı

Portakal suyu ile üretime başlayan firma, ev yapımı limonata, elma, nar suyu ve bunların karışımlarından oluşan çeşitleriyle çok yakın bir zamanda ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Firmanın ikinci tesisi, konsantre meyve suyu ve meyve püresi üretimi yapacak ikinci tesisin inşaatına da 2011 yılında başlayacaklarını belirtti.

Hamam takunyası aksesuvar olduOSMANLI’dan günümüze gelen takunyalar, artık lüks banyolarda aksesuvar olarak yer almaya başladı. Kadife kumaş üstüne boncuklarla işlenerek yapılan takunyaların hem minyatürleri, hem de normal boyutta olanları izmir’in Tire İlçesi’ndeki sanatkarlar tarafından yapılıyor, Kemeraltı’nda meraklılarına satılıyor. Kızlarağası Hanı’nda otantik giysiler ve hediyelik eşyalar satan Hatice Çizmeci, “Özellikle takunyaların minyatürleri, sadece büyüklerin değil çocukların da ilgisini çekiyor. Banyolarını daha ilgi çekici ve renkli bir görünüm kazandırmak isteyenler ilgi gösteriyor. Minyatür takunyaların fiyatı 3, büyük boyları 20 TL’ye satıyoruz” dedi.

Kuaför Ayşen kendi işyerinde

Haberin Devamı

? Vehbi SARIHAN, (DHA)SARIGÖL’de yıllardır bir kadın kuaförünün yanında çalışan Ayşen Güngör, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde kendi işyerine kavuştu. Kısa sürede tamamlanarak açılan kuaför dükkanının anahtarını törenle Güngör’e teslim eden Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, “İşyeri açamayan sanat sahibi kişiler bize başvurursa, gereken incelemeyi yapıp karar veriyoruz. Ayşen Güngör’ün başvurusu da incelendi ve kabul edildi. Harcanan 14 bin 500 lira, 2 yıl ödemesiz, taksitler halinde 8 yılda geri ödenecek” dedi.

80’lik Fatma Nine düğünlerin aşçısıÇANAKKALE’nin Ezine İlçesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Fatma Çetinkaya, 40 yıldır bölgedeki düğün, dernek ve hayır işlerinde yaptığı yemeklerle geçimini sağlamaya çalışıyor. Eşini trafik kazasında kaybeden “Aşçı Ana” lakaplı Çetinkaya, kimseye muhtaç olmamak için başladığı bu işte el hünerlerini konuşturmaya başlayınca kısa sürede bölgenin aranan aşçılarından biri haline gelmiş. Para konuşmamBir defada 2 bin kişiyi doyuracak yemek yapabilen Fatma Nine, zengin mönü ve kurduğu ekibiyle birlikte bölgenin aranan isimlerinden. 80 yaşında kimseye muhtaç olmadan onurlu ve dik duruşuyla hayata meydan okuyan Aşçı Ana, aldığı ücret konusunda da mütevazi. Fatma nine, “Para konuşmam, gönüllerinden ne kopuyorsa zaten veriyorlar. Vermeseler ne olur. Durumu iyi olan var, olmayan var. Çorbada benim de tuzum olsun deyip yaptığım da oluyor” diyor.

Haberin Devamı

Pamukkale Tekstil yaşamın her rengi

ÇİĞLİ Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 1990 yılında 5 bin metrekare kapalı alanda üretime başlayan Pamukkale Tekstil, “Örtüm” ve “Gardenya” markaları ile ev tekstilinde adını duyurdu. 100’ü aşkın desen ve renklerde yatak örtüsü, nevresim takımı, uyku setleri gibi ev tekstil aksesuvarlarını üreten firma, kumaş baskı işlemlerini de kendi bünyesinde yapabilmek amacıyla yatırımını tamamladı. Yurt genelinde, başta istanbul olmak üzere çok geniş bir dağıtım ağına sahip olduklarını belirten şirket kurucusu Nafiz Yapucu, 2007’de başladıkları ihracat atağını sürdürdüklerini söyledi. Ağırlıklı olarak Avrupa, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri’ne ihracat yapan Pamukkale Tekstil, yaşamın tüm renklerini ve ahengini bir arada sunabilmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Akşan Yapı’dan  35. Sokak Projesi

YAPISAL çelik üretimi ile başladığı inşaat sektörü serüvenini konut, endüstriyel yapı ve kooperatif projeleriyle devam ettiren Akşan Yapı, bugüne kadar ürettiği 1 milyon metrekarelik yapıya yenilerini izmir Ulukent’te ekleyecek. Firmanın yeni başlattığı “35’inci Sokak Projesi” ile gerçek komşuluk ilişkileri yeniden canlandırılmaya çalışılacak ve enerji tasarrufu ön planda olacak. Bu ay yapımına başlanıyorToplam 150 milyon dolarlık maliyetle hayata geçirilecek projenin mimarlığını ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu yapacak. Projenin dörtte üçünün yeşil alanlardan oluştuğuna dikkat çeken Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Bu ay yapımına başlanacak proje, 24 ayda teslim edilecek” diye konuştu. Projelerinde müstakil konutun lüks olmadığını ispatlamaya çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, “Villa, konak, yalı isimleri elit ve lüks yaşamı simgeler oldu. Biz müstakil konutu ihtiyaç olarak görüyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!