Metro’da 2 müjde

Güncelleme Tarihi:

Metro’da 2 müjde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

İzmir Metrosu Bornova hattında Ege Üniversitesi Hastanesi İstasyonu ve Evka-3 İstasyonu arası 1950 metrelik aç-kapa tüneli ile iki istasyon tamamlandı.

Haberin Devamı

Bornova metrosu hattı inşaatının 29 Ekim’de tamamlanması ve test sürüşlerinin başlaması beklentisi kısmen tuttu. Kampus ve Evka-3 istasyonları, aç-kapa tünelleri, ince işleri elektrik ve elektrifikasyon çalışmaları tamamlandı. Bayram öncesi Ege Üniversitesi Hastanesi İstasyonu’ndan Evka-3 İstasyonu’na kadar yeni yapılan 1950 metrelik hatta bir dizi metro vagonu test amaçlı girecek. Elektrik hatları devreye alınmadan önce vagonlar, mekanik araçla çekilerek tünellerin gabarisinin uygunluğu, istasyonlara yanaşma anında vagonların durumu gibi testler yapılacak. Bu testlerin tamamlanmasını ardından ise bayram öncesi veya en geç bayram sonrasına elektrik sisteminin devreye alınmasıyla yolcusuz test sürüşleri yapılacak.

YENİ VAGONLAR

İzmir metrosunda kullanılmak üzere Çin’de yaptırılan 32 vagondan ilk dördü hafta başında İzmir Liman’na indirilecek. İzmir metrosundaki mevcut 45 olan vagon sayısı, Nisan 2012 tarihine kadar tamamı teslim alınacak yeni vagonlarla birlikte 77’ye yükselecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!