Mayk’ına ilanla kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Mayk’ına ilanla kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 00:00

İzmir’de, üniversite öğrencisi Engin Dincel’in, doğduktan altı ay sonra alıp büyüttüğü 2.5 yaşındaki Golden Retriever cinsi ‘Mayk’ isimli köpeği, gezdirirken kayboldu. Dincel, her yerde gece gündüz aradığı köpeğine, bastırıp sokaklara astığı ilandan kendisine ulaşan kişinin yardımıyla altı gün sonra kavuştu.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi, 24 yaşındaki Engin Dincel’in, geçen 1 Mart’ta, Bornova İlçesi’nde gezmeye çıkardığı, tasması takılı olmayan Golden Retriever cinsi ‘Mayk’ adlı köpeği, biranda kayboldu.

Sokak sokak aradı

Tüm aramalarına rağmen, köpeğine ulaşamayan Dincel, çareyi sokak ilanları bastırmakta buldu. Köpeğinin fotoğraflarının yer aldığı ve bulunmasına yardım edenlere ödül vereceğini yazdığı ilanlardan 250 tane bastıran Dincel, vatandaşların görebileceği her yere astı. Kendisi de köpeğinin peşini bırakmayan Dincel, gece gündüz değişik sokaklarda dolaşıp izine ulaşmaya çalıştı. Arama çalışmalarından sonuç alamayınca umudu tükenen Dincel’in, imdadına, kayıp ilanı görüp kendisine ulaşan, ismini açıklamayan bir kişi yetişti. Köpeği, Çay Mahallesi Semti’nde dolaşırken bulduğunu söyleyen kişi, telefonla konuşup buluştuğu Dincel’e, ‘Mayk’ı teslim etti.

Haberin Devamı

İnsanlık ölmemiş

Köpeğine, altı gün sonra da olsa kavuşmanın sevincini yaşayan Dincel, “Altı aylıkken alıp büyütmüştüm. Bir anda kaybolunca ne yapacağımı şaşırdım. Bastırdığım ilanlara, imkanım dahilinde ödül bile vaat ettim. Ancak bulan kişi, para istemeyip köpeğimi bana teslim etti. İnsanlığın daha ölmediğini anladım” diyerek sevincini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!