Manisa'da yılın ahisi marangoz Arslan oldu

Güncelleme Tarihi:

Manisada yılın ahisi marangoz Arslan oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 17:51

Manisa’da Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, kentin ahisi 40 yıllık Salihlili marangoz Halim Arslan seçildi.

Haberin Devamı

Ahilik Haftası çerçevesinde Manisa Esnaf ve Sanatlar Odaları (MESOB) tarafından düzenlenen kutlama, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamaya CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, MHP'li Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, MESOB Başkanı Hasan Geriter ve esnaf katıldı. Kutlamaya katılanlar daha sonra mehteren takımı eşliğinde tarihi Yeni Han'a kadar yürüdü. Buradaki törende konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Ahilik kültürünü yaşamamız gerekir. Esnafımızın, sanatkârımızın ve vatandaşımızın bu kültürü her zaman özümsemesi ve uygulamaya koyması gerekir” dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin temsili Şed kuşanma töreni ilgiyle izlendi. Gösterinin ardından Vali Daşöz, Manisa'da yılın ahisi seçilen, 40 yıllık Salihlili marangoz Halim Arslan'a Vali Halil İbrahim Daşöz ve MESOB Başkanı Hasan Geriter tarafından, plaket ve ahiliği simgeleyen heykelcik verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!