Manisa'da büyük yatırım

Güncelleme Tarihi:

Manisada büyük yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 12:59

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerin gelirlerinin artması amacıyla 1.8 milyon liralık yatırımla seracılık ihalesi yaptı.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kenti seracılık alanında geliştirmek ve üreticilerin gelirlerini arttırmak amacıyla başlattığı çalışmalarda önemli bir adım attı. Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerini kapsayacak seracılık proje sahalarında çiftçi başvuruları alınmaya başlanırken, 1 milyon 829 bin TL'lik yatırımla üretime başlanacağı belirtildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, özellikle Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinin kırsal mahallelerinde yaşayan çiftçilerin projeden faydalanabileceğini söyledi. Ergün, "Seracılığın geliştirilmesi projelerimiz kapsamında 100 adet 500 metrekare plastik tünel seranın ihalesini yaptık. Yasal sürecin sonunda yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak ve seraların belirlenen çiftçilerimizin arazilerine montajına başlanacak. Montaj işlemleri Aralık ayına kadar tamamlanarak seralar çiftçilerimize teslim edilecek ve ilk fideler bu yıl bitmeden dikilerek üretime başlanacak. Projede yatırım tutarımız 1 milyon 829 bin TL olup bu tutarın yüzde 75'i çiftçilerimize hibe olarak verilecektir. İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, öncelikle kırsal bölgelerden başlayarak ilimiz çiftçilerinin gelir düzeylerinin yükseltilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Manisada büyük yatırım




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!