Manisa uçtu Göztepe çöktü

Güncelleme Tarihi:

Manisa uçtu Göztepe çöktü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2012 09:32

Bir avuç seyirci önünde yavan futbolun galibi Murat Gürbüzerol’un 46’daki golüyle Tarzan oldu. Göz-Göz’ün döküldüğü derbide konuk ekibin bir topu da direkten döndü.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de çok zor günler yaşayan Göztepe, Ege Derbisi’nde Manisaspor’a da sahasında tek golle boyun eğdi ve psikolojik çöküntünün boyutu biraz daha büyüdü. Sarı-kırmızılılar 5 puanla sondan 2. sırada çakılırken, puanını 17’ye çıkaran Manisaspor, Rize, Erciyes, KSK ve 1461 Trabzon’un puan kayıpları yaşadığı haftada zirveye doğru dev bir adım attı.

6. dakikada Kahe kaleciyle karşı karşıya dokundu, Ferhat inanılmaz refleksle kornere çeldi. 32’de sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden Bekir muhteşem vurdu, top “doksan”da patladı, direk uzun süre sallandı. 46’da Bülent Furkan’dan kaptığı topu penaltı noktasına yuvarladı, Murat Gürbüzerol dokundu, 3 Göztepeli’nin arasından topu filelerle buluşturdu: 0-1. 81’de Ahmet Sağlam uzaklardan çok sert vurdu, bu maç boyunca Manisa kalecisi Volkan’ı zorlayan tek toptu.

Haberin Devamı

Kaptan İlhan: Sokağa çıkmaya utanır hale geldik
Takımdaki psikolojik çöküntüyü bir türlü aşamadıklarını itiraf eden Göztepe Kaptanı İlhan Şahin, “Bir galibiyetin tüm dertlerin ilacı olacağını biliyoruz ama bunu bir türlü başaramıyoruz. Büyük travma yaşıyoruz. Sokağa çıkamaz olduk. Başımızın yerden kalkması için bir an önce maç kazanmalıyız” dedi.

Kılıç: Bir gol bizi bitiriyor
Karşılaşma sonrası çok üzgün ve çaresiz olduğu gözlenen Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, “22 yıllık meslek yaşamımda, bu kadar çok sorunu olan bir takımda çalışmadım” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı: “En büyük derdimiz, gol yedikten sonra moral olarak çöken futbolcuların bir daha toparlanamaması. Bazı oyunculara çok kızgınım. İlerleyen günlerde bu konuda bazı önlemlerim olacak. Ligde konum olarak kötü durumdayız ama buradan kurtulmak için gerekeni yapacağız.”

Erginer: İki takım için de zor maçtı
Manisasspor Teknik Direktörü Reha Erginer ise kritik bir maçtan üç puanla ayrılmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “İki takım için de zor bir karşılaşmaydı. Tüm hesaplarımızı kazanmak üzerine kurduk ve amacımıza ulaştık. Galibiyet sevindirici ancak takım olma yolunda hala eksiklerimiz var” dedi.

11’de köklü değişim
Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Karşıyaka derbisinde sahaya sürdüğü 11’de önemli değişiklikler yaptı. Rodrigues, Şaban ve Theo Weeks’i yedek soyunduran, Şamil’i kadroya bile almayan Kılıç, sol bekte Ahmet Sağlam’a, ön liberoda Fatih Yiğen’e, sağ açıkta Ali Kuçik’e, hücumda ise Dilaver forma verdi.

Haberin Devamı

Manisaspor’da geçen hafta geçirdiği sakatlık yüzünden bir ay sahalardan uzak kalacağı bildirilen Gökay İravul’un yerine orta alanda Eray Ataseven görev yaptı. Siyah-beyazlı ekibin Teknik Direktörü Reha Erginer, 1990-91 sezonunda formasını giydiği Göztepe’ye yıllar sonra rakip olmanın heyecanını yaşadı.

Fatih’ten Bekir’e çok ağır suçlama
Genelde sakin geçen karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından gergin anlar yaşandı. Manisasporlu Bekir’le Göztepeli Fatih Yiğen arasındaki tartışma yüzünden saha bir anda karıştı. Özellikle Fatih çok zor sakinleştirilebildi. Gerginliğin yatışmasından sonra Göztepeli oyuncular soyunma adasına giderken, Manisasporlular 5 dakika sahada bekledi. Maçtan sonra konuşan Fatih Yiğen, Bekir’in kendisine, “İnşallah küme düşersiniz“ dediğini öne sürerek, “Ne olursa olsun, bir futbolcunun meslekdaşına böyle bir şey söylemesi terbiyesizlik. Çok öfkeliyim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!