Manisa Büyükşehir'den uluslararası dev spor tesisi

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirden uluslararası dev spor tesisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 01:26

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda bir yüzme havuzu ve salon sporlarına uygun tesis düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haberin Devamı

Manisa Güzelyurt Mahallesi TOKİ 1 Konutları karşısında inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu düzenlenen törenle açıldı. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Erkan Akçay, MHP Manisa Milletvekili Adayları, Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Ergün, kent için büyük bir eksik olan kapalı yüzme havuzu ve spor salonunun Manisa'ya kazandırıldığını söyleyerek "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, okul sonrası aktivite alanları ve sosyal alanlar kentimize kazandırmak için ekibimizle birlikte önemli hizmetler ürettik. 5 bin 500 metrekarelik inşaat alanı içerisinde; 6 kulvarlı, standartlara uygun yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı spor salonu, kafeterya, kondisyon salonu, idari bina, otopark, çocuk oyun odası ve mescidi ile birlikte hizmet verecek olan dev spor kompleksimiz 5 milyon 700 bin liraya mal olmuştur. Voleybol takımımız dahi Menemen'de idmanlarını yapar haldeydi. Hedefimiz, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda kulvarlara sahip bir yüzme havuzunu ve salon sporları için güzel bir spor salonunu Manisa'ya kazandırmaktı. Bu tesisi yaparken engelli sporcularımızı da unutmadık. Onların da spor yapabilecekleri şekilde bir salon inşa ettik. Ayrıca bin 44 izleyici kapasiteli tribünüyle de vatandaşlarımızın buradaki müsabakaları rahatlıkla izleyebilmelerini amaçladık" dedi.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehirden uluslararası dev spor tesisi


"MANİSA'YI DÜNYA ÖLÇEĞİNE GETİRMELİYİZ"

Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, spor tesisini çok beğendiğini söyleyerek "Manisa İzmir'in gölgesi altında kalıyor diyorlar. Manisa çalışılacak şehir İzmir yaşanacak şehir diyorlar. Manisa gerçekten hizmetin her türlüsünü hak ediyor. Günümüz dünyasında ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Şehirlerin imajları ülkelerin imajlarını geride bırakıyor. Eksikleri en kısa zamanda toparlayıp, hemşerilik bilincini geliştirip, Manisa'yı dünya ölçeğine getirmeliyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu'nun açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!