Mustafa OĞUZ, İZMİR (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Swiss Otel Grand Efes, hem İzmirlilere hem de kente ülkemizin farklı bölgelerinden gelip yerleşmiş insanların geldikleri bölgeye ait yemek kültürünü düzenlediği “Geleneksel Mutfak Haftası” etkinleklerinde buluşturuyor.
Bu hafta Kayseri’nin yöresel yemekleri tanıtılırken, malzemeler gibi aşçılar da bu kentten getirildi. Otelin Yiyecek İçecek Müdürü Tuncay Beyaz, uluslararası oteller zinciri olmalarına rağmen geleneksel Türk
yemek kültürünün tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi, “Bu etkinlerimize bir yıl önce başladık. Karadeniz, Trakya, Antakya, Urfa ve Adana lezzetlerinden sonra Kayseri’nin ünlü yöresel yemeklerini tanıttık” dedi. Etkinlikte Kayseri mantısı, su böreği, pastırma, sucuk, katmer, kavurma, güveç, zeytin yağlı yaprak sarması, sebzeli çorbalar ve yörenin ünlü tatlıları beğenildi.