Magandanın peşini asla bırakmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Magandanın peşini asla bırakmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

Küçük Arif’in başına o kurşun isabet ettiğinden bu yana tam bir ay geçti.

Haberin Devamı


Yeni yıla girerken saatler 24.00’ü gösterdiğinde annesi ve akrabalarıyla birlikte Bornova’daki üç katlı evlerinin çatısına çıktı 11 yaşındaki Arif Dallı. 2013’ün ilk dakikalarında sokaktaki havaifişek gösterilerini izlerken birden kanlar içinde yere düştü. Yine bir maganda kurşunuydu. Kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahından çıkan kurşun, Arif’in başına isabet etmişti. Babası Şerafettin Dallı hemen otomobiliyle hastaneye yetiştirdi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Arif’in başına isabet eden kurşunun kafatasına saplandığı tespit edildi. Talihsiz çocuk uyutuldu ancak 9 günün ardından beyin ölümü gerçekleşti. Bir gün sonra da kalbi durdu. Perişan olan ailenin tek isteği var, Arif’i vuran kurşunun sahibinin bulunması ve en ağır cezayı alması. Emniyet güçleri ise o günden bu yana tam bir aydır var gücüyle Arif’in ölümüne neden olan silahı ve tetiği çekeni arıyor.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, “Bulana kadar yılmayacağız. Peşini bırakmayacağız. Kendi çocuğumuz gibi katilinin peşindeyiz” dedi. Duman, Ağustos 2012’de 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın yine maganda kurşunuyla hayatını kaybettiği olaydaki gibi çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Umut cinayetinde de çevredeki evleri ablukaya almış ve silahları tek tek incelemiştik. Sonunda da kurşundan yola çıkıp silahı ve sahibini bulmuştuk. Bu olayda da yine aynı yöntemle çalışıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 250 silah topladık. Bu silahlar kurşunla mukayese için incelemeye alındı. Eşleşen bir sonuç elde edilemedi. Aynı zamanda 5 bin 700 evle de görüşüldü. Kapıları tek tek çalındı. Bir ize rastlayamadık ama yine de çalışmalarımız devam ediyor. Bulmakta kararlıyız.”

 

Magandanın peşini asla bırakmayacağız

Emniyet seferber

Olayla meydana geldiğinden bu yana birebir ilgilenen İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da aynen Umut cinayetindeki gibi çalıştıklarını ve sonuca ulaşmak için seferber olduklarını söyledi. Bilkay, “Üst üste benzer olayların İzmir’de olması bizi üzdü. Türkiye’nin her yerinde olabilir. Bu yüzden de vatandaşlarımızı uyarıyorum, silahla yapılan hatanın geri dönüşü yok” dedi.

Haberin Devamı

Magandanın peşini asla bırakmayacağız


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!