Lozan alev alev

Güncelleme Tarihi:

Lozan alev alev
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 11:43

İzmir’de dün akşamüzeri neşeli başlayan ve polisin müdahale etmediği Gezi Parkı eylemi gece saatlerde kötü bir şekilde sonuçlandı. Göstericiler, yakın zamana kadar Uluslararası İzmir Fuarı’nın açılış törenlerinin yapıldığı Kültürpark’ın Lozan Kapısı’nı yaktı.

Haberin Devamı

Dün akşamüzeri Gündoğdu Meydanı’nda sendikalar, sivil toplum örgütlerinin ve halkın katıldığı miting havanın kararması ile sona erdi. Havanın kararmasının ardından mitinge katılanlar dağılırken yaklaşık yüz kişilik bir grup eylemci çeşitli aralıklarla barikatlar kurarak Plevne Bulvarı üzerinden Lozan Meydanı’na kadar geldi.

Hükümeti, Taksim Projesi’ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden çeşitli sloganlar atan grup zaman zaman Kültürpark’ın Lozan Kapısı’nın gerisinde bulunan polislere kaldırımlardan söktükleri taşları ve sopaları fırlattı. Polis gruba müdahale etmeden Kültürpark’ın içlerine doğru çekildi. Bu sırada göstericilerin sayısı artarak 500 kişi civarına yaklaştı.

 Protestocuların, trafik ışıkları, Lozan Kapısı’nda bulunan demirleri ve bekçi kulübelerini yerlerinden söktükleri gözlendi. Eylemcilerin arasında bulunan bazı vatandaşların çevreye zarar vermemeleri yönünde uyarmalarına aldırmayan öndeki küçük grup grup önce Lozan Meydanı’na giriş çıkışları kapattı. Ardından da Lozan Kapısı içerisinde bulunan güvenlik kulübelerini ateşe verdi.

Haberin Devamı

Kulübelerle birlikte Lozan Kapısı’ndaki kulelerde bulunan aydınlatmalar ve giriş kapısı tamamen yandı.

Bu sırada göstericilerden biri Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın posterini ateşe vermek istedi ancak göstericiler arasındaki bir grubun tepki göstermesi üzerine bu girişimden vazgeçti ve kapının üzerinden aşağı indi. Kapıdaki yangın çevreden getirilen yangın söndürücüler ile söndürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından 50 kişilik grubun dışındaki bütün eylemciler dağıldı. Kalan küçük grup kurdukları barikatın arkasında oturarak beklemeye başladı.

Lozan alev alev

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!