Lider’in hedefi ithalatı kesmek

Güncelleme Tarihi:

Lider’in hedefi ithalatı kesmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 00:00

Yurtdışından getirttiği evcil hayvan mamalarının istediği randımanı vermemesi sonucu bir ortak bularak üretime başlayan İzmirli Tavas Tarım, ihracat için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

SALİHLİ Organize Sanayi Bölgesi’nde dört ay önce evcil hayvan maması üretimine başlayan Lider Limited Şirketi, ülke genelinde ürünlerini pazarlarken, ihracata yönelik çalışmalara başladı. İzmirli Tavas Tarım ile İstanbullu Sera Plastik firmaları tarafından 6 milyon dolarlık yatırımla kurulan şirket, çok yeni bir firma olmasına rağmen, kısa zamanda önemli gelişmeler kaydetti.
İstediği randımanı yakalayamadı
İşletme müdürü Osman Tanfer, “Bahçe ekipmanları ve pet malzemeleri konusunda faaliyet gösteren Tavas Tarım, pet mamalarını ithal ediyor ve fason olarak yaptırıyordu. İstediği randımanı yakalayamadığı için tesis kurmaya karar verdi. Sera Plastik de pet mamaları konusunda deneyimli bir firma” dedi. Reflex, Prone, Purrfect ve Trendline markalarıyla üretim yaptıklarını belirten Tanfer, günlük 40 ton olan kapasitenin şu anda yarısını kullandıklarını belirtti. Tanfer, “Türkiye dünya pet pazarının binde 1.5’ini oluşturuyor. 10 yıl öncesine göre tamamı ithalata dayalı sektörün şu anda yüzde 20’sini yerli üreticiler karşılıyor. Hedefimiz mama ithalatında oranı aşağı çekmek. Avrupa kalitesinde evcil hayvan maması üretildiğini göstermek istiyoruz. Henüz yolun başındayız, ama 2-3 yılda bunu başaracağız” diye konuştu.

YERLİ GİRDİ

Haberin Devamı

Evcil hayvan mamaları imalatında hammadde olarak buğday, mısır, şekerpancarı küspesi ve kepek kullanılıyor. Bu hammaddeler Salihli’den sağlanırken, diğer yan girdiler olan tavuk unu, tavuk yağı, aromalar ve premiksler yurt içinden temin ediliyor. Lider, Türkiye’deki 3 evcil hayvan mama üreticisinden biri konumunda.

FUARA KATILDI

Nisan ayında faaliyete başlayan, Mayıs ayında ise Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen dünyanın en büyük pet fuarında stand açan Lider, burada çok başarılı tanıtım yaptı. Sektörün belli başlı kirilişlarıyla görüşmeler yapan firma yetkilileri, önümüzdeki dönemde ihracatı başlatmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!