Lamba dayanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Lamba dayanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

KONAK Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yaptığı parktaki lambalar çalındı. Belediye yetkilileri iki defa benzer olayla karşılaştıklarını belirterek, ‘‘Işıklandırmaları kırmasınlar diye tel yaptık. Yine de olayların önüne geçemedik. Kamu malına zarar veriyorlar. Meydanı güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, ama vatandaş da yardımcı olmalı’’ dedi.

Bilgisayar istiyor

BAZI muhtarların ücretsiz kimlik bildirim formlarını 1 milyon liradan sattıkları belirlenince valilik soruşturma başlattı. Ancak vatandaşın cebine göz dikenlerin yanısıra, ücretli hizmetleri parasız yapan, Bornova Ergene Mahallesi Muhtarı Ahmet Durmazgüler gibileri de var. Seçimlerden önce mahalle sakinlerine mühür onaylarında ücret almayacağı sözünü veren Durmazgüler, 1 yıldır sözünden dönmemiş. 39 milyon lira muhtar aylığını da masrafları için harcayan Ahmet Bey'in tek dileği daha sağlıklı çalışabilmek için bilgisayar alabilmek. Durmazgül kendi imkanlarıyla alamadığı için cumhurbaşkanlığından yardım istemiş. Ama olumlu yanıt alamamış. Durmazgül, ‘‘Eğer bilgisayarım olursa çok daha iyi hizmet verebilirim’’ diyor.

Ne büyük saygısızlık

YENİ kurulmasına rağmen çok sayıda çocuk ve gence eğitim veren Narlıdere Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği, saygısız bir hırsızın kurbanı oldu. Derneğin bağış yoluyla zar zor edindiği engelli araç gereçleri camlar kırılarak çalınıyor. Yöneticiler Narlıdere Emniyet Müdürlüğü'nden malzemelerin korunması için yardım istedi, ancak ertesi gün göndere çekilen bayrak ipi kesilerek çalındı. Bağışla yardım verebildiklerini belirten Dernek Başkanı Dr. İsmail Tanju, ‘‘Bu çirkin saldırıların son bulmasını istiyoruz. Derneğimizin bayrağını ve malzemelerimizi istiyoruz’’ diye konuştu.

Tehlikeli pano

KONAK Meydanı'nda bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin iki ayaklı panosu tehlike yaratınca iki tahta ile desteklenmiş. Ancak rüzgarda sallanan pano, yayaları da rahatsız ediyor. İnsanlar tehlikenin farkında olduğundan yanından geçmek istemiyor. Ancak küçük çocuklar durumun farkında değil. Pano ya sağlamlaştırılmalı, ya da kaldırılmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!