Kuşadası’na yatırım dopingi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası’na yatırım dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2001 00:00


Nuran ŞEFKATLİOĞLU
Haberin Devamı

KUŞADASI'nda yetkililerle biraraya gelen Devlet Bakanı Yüksel Yalova, ilçede kış turizmini canlandırmak amacıyla 3 bin kişilik kongre sarayı yapılmasına onay verdi.

LİMANDAKİ tesislerin yenilenerek sezona yetiştirileceğini, deniz yoluyla ilçeye hafta 30 bin turist geleceğini kaydeden Bakan Yalova, sitelere 150 bin ağaç dikileceğini ve TED Koleji'nin açılacağını müjdeledi.

ÖZELLEŞTİRMEDEN Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, hafta sonununda Aydın Valisi Emir Durmaz, İlçe Kaymakamı Hayrettin Altunok, Belediye Başkan Vekili Tahir Bayraktaş ve turizmcilerle Kuşadası Pine Bay Otel'de buluştu. İlçenin hayati sorunlarının görüşüldüğü toplantıda önemli kararlar alındı.

BAKAN Yalova, Kuşadası'nda kış turizmini canlandırmak amacıyla, 3 bin kişilik kongre sarayı kazandırılması için TÜRSAB, Belediye ve turizmcilerin ortaklığıyla 500 milyar sermayeli şirket kurulması kararı alındığını, 1.5 trilyon liraya malolacak projeye hükümetin de destek vereceğini söyledi.

ÖZELLEŞTİRİLEN limanın LİMAŞ A.Ş'ye devriyle, tesislerin yenilenerek sezona yetiştirileceğini, deniz yoluyla ilçeye hafta 30 bin turist geleceğini kaydeden Bakan Yalova, turizm merkezi Kuşadası'nın eğitim alanında da atak yapması için TED Koleji'nin açılacağını müjdeledi.

VALİ Emir Durmaz ise, TEDAŞ, PTT ve Belediyenin altyapı çalışmalarını Nisan'a kadar tamamlayacağı Kuşadası'nda, başlatılan yeşillendirme seferberliği ile bulvar, cadde ve sitelere 150 bin fidan dikileceğini, ayrıca ilçeye 8 adet semt spor sahası kazandırılacağını bildirdi. Devletin 40 yıldır para kazandığı Kuşadası'na tek çivi çakmadığını, esnaf olarak ilk kez Bakan Yalova ile devletten destek gördüklerini kaydeden Ticaret Odası Başkanı Ali Ergül, yeni yapılanmayla Kuşadası'nın eski günlerine döneceğinden emin olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!