Kürşat And'a hüzünlü veda

Güncelleme Tarihi:

Kürşat Anda hüzünlü veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 01:14

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı ve Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinden Kürşat And, geçirdiği ikinci kalp ameliyatının ardından yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

And, cemevinde ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kürşat Anda hüzünlü veda

49 yaşındaydı

11 Eylül’te anjiyo olan, iki gün sonra kalp kapakçığı takılan, bir hafta sonra ise kalp kapakçığının uyumsuzluk göstermesi üzerine tekrar hastaneye kaldırılan ve salı sabahı hayatı kaybeden İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kontrabas sanatçısı 49 yaşındaki Kürşat And için Çiğli Evka 2 Cem Evi’ndeki ilk törenin ardından Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

İzmir’de ve Türkiye’deki caz müziğinin duayenlerinden olan Kürşat And’ın cenaze törenine yurt dışında bulunan kızları Eda ve Duru’nun yanı sıra annesi Türkan And ve babası Arsan And, yakınları, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera Balesi sanatçıları, sanatçı dostları ve müzik dünyasından sevenlerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Haberin Devamı

Kürşat Anda hüzünlü veda

Sayısız konsere çıktığı sahneye bu kez tabutu konulan And’ın kontrbası ve sandalyesini görenler gözyaşlarını tutamadı. Salonu dolduran binin üzerindeki seveni And’a son görevini saygı duruşu ve alkışlarla yerine getirdi.

Sahneye çıkan arkadaşlarının bazıları gözyaşlarına boğuldu, konuşamadı. Törenin ardından meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşınan And’ın cenazesi Menemen Ulukent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kemanla başlamıştı

1964 yılında Ankara’da doğan Kürşat And, müziğe kemanla başladı, İzmir Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü’nden mezun oldu. Caza okul yıllarında ilgi duydu ve Tuna Ötenel, Ali Perret, Erol Pekcan, Muvaffak Falay, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Peter King, Jean Loup Longnon gibi pek çok caz ustasıyla çaldı, konserler verdi, uluslararası festivallerde yer aldı. And İzmir Devlet Senfoni Orkestrasında görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!