Küresel krizden güçlü çıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Küresel krizden güçlü çıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2009 00:00

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun Arama Konferansı 100’ü aşkın Egeli işadamını buluşturdu. Morallerin yüksek tutulması istendi.

Haberin Devamı

EGE ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (ESİDEF) 4’üncüsünü düzenlediği Arama Konferansı’na katılan işadamları, küresel ekonomik krizden güçlenerek çıkacaklarını söyledi. Afyonkarahisar Korel Termal Otel’deki toplantıya ekonomistler Fikri Türkel ve Hüseyin Sümer de konuşmacı olarak katıldı. ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyayı etkisi altına alan küresel kriz ortamında gündemin doğru okunup değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
İşçi çıkarma tedbir değil

İşadamlarına kriz döneminde en üst düzeyde tasarruf tedbirleri almayı öneren Davulcuoğlu, ancak işçi çıkarmanın tasarruf tedbiri olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Davulcuoğlu, “Enerjiden kırtasiyeye, temizlik giderlerinden kişisel harcamalara kadar gereğinden fazla harcama kalemini ortaya çıkartarak, tasarrufu kurumlarımızın genel düsturu haline getirmeliyiz. Ama işçilerimiz bu kapsama girmemeli” dedi. Davulcuoğlu’nun ardından ESİDEF çatısı altında toplanan derneklerin başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdi. Egeli ve Batı Akdenizli patronlar, arama konferanslarının tecrübe paylaşımı, ortak akıl ve moral gibi daha bir çok katkılarının olduğunu vurguladılar. Başkanların görüşleri, sorunlara çözüm üretilmesi noktasında birleşti.

SANAL EKONOMİ

Haberin Devamı

Ekonomist Fikri Türkel, kriz döneminde işadamlarının durumlarını doğru bir değerlendirmeye tabi tutarak, nerede olduklarını net şekilde görmeleri gerektiğini söyledi. Krizlerin tarihsel süreci hakkında bilgiler veren Türkel, “Krizlerde para yok olmaz. Yer değiştirir. Bu paranın nereye doğru kaydığı önemli” diye konuştu. Sanal bir ekonomi oluşturulduğunu dile getiren Hüseyin Sümer de, ABD’de yaşayanların krizle beraber her şeyi sınırsız kullanamayacaklarını anladıklarını söyledi. Kurumlarda verimlilik konusunun da irdelenmesi gerektiğini belirten Sümer, Türkiye’de sistemin verimsizlik üzerine kurulmuş olmasından yakındı.

KATILAN DERNEKLER:
ESİDEF’e bağlı dernekler; AGİD (Antalya), ASİAD (Aydın), BUTİAD (Burdur), ÇİSİAD (Çiğli), DİAD (Didim), FETİAD (Fethiye), GESİAD (Balıkesir), GETİAD (Denizli), HÜRSİAD (Afyonkarahisar), İGİD (İzmir), İZİAD (İzmir), KÜTİAD (Kütahya), MASİAD (Manisa), MUSİD (Muğla), NASİAD (Nazilli), SİDER (Söke), TOSİAD (Torbalı), TUSİAD (Turgutlu), USİAD (Uşak).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!