KÜLTÜR BAKANI: CHP’liler operasyona seviniyor

Güncelleme Tarihi:

KÜLTÜR BAKANI: CHP’liler operasyona seviniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 21:22

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı ve Ak Parti adayı Ertuğrul Günay, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği’nin tarihi Karaosmanoğlu Hanı’nda düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı, Başkan Naci Ölçen’den bilgi aldı, ‘Halı Çarşısı’ gibi projelerine destek sözü verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir’e yönelik operasyonla ilgili soruları yanıtlayan Günay, değerlendirmelerinden kötü anlam çıkarılmaya çalışıldığını ileri sürdü, “Ben bir seçim ortamında bu tür haksız çekişmelere, tartışmalara yol açacak bir olayın hepimizi rahatsız edeceğini söyledim. Yüksek sesle, samimi kanaatimi söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanı da rahatsız olmadığını söyledi. Bence soruşturmanın içeriği ve akibetini ona sormak gerekiyor. Sayın Baykal niye bu tartışmaya dahil olmak istiyor onu anlamıyorum. Siyaseten ona söz düşüyor mu bilmiyorum” dedi.

chp’lilerin operasyondan sonra oylarının artacağı yorumlarını da değerlendiren Günay, şöyle konuştu:“Bunlar garip değerlendirmeler. Sevinçli gözüküyor arkadaşlar. Operasyondan siyasi bir sonuç üretmeye çalışıyorlar. Yargı karar verecek. Ben üzüntü duyuyorum. Onlar sevinçli davranıyorlar.”

Kemeraltı ayağa kalkacak

Haberin Devamı

Karaosmanoğlu Hanı’nı göstererek Kemeraltı’nda yapılan düzenlemelerin de yetersiz olduğunun görüldüğünü dile getiren Günay, “Ankara’da son 3 yılda Cebeci’deki Hamamönü yerleşimini bir görsünler. Bu ankara’da oluyorsa izmir’de hayli hayli olabilir. Burayı ayağa kaldırırız. istanbul’un Kapalıçarşı’sı neyse Kemeraltı da o olacak. Kemeraltı’nda bütün tarihi merkezleri ayağa kaldırmak için söz veriyorum. Bu konuda seferberlik başlatabiliriz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!