Küfre çay ikramlı ilanlı özürle af

Güncelleme Tarihi:

Küfre çay ikramlı ilanlı özürle af
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Ayhan Lüleli, ESHOT’un Çiğli Grajı’nda belediye otobüsü şöförlerine çay ikram ederek özür diledi.

Haberin Devamı

KARATAŞ’ta geçen 1 Ekim’de yoğun trafikte geçiş hakkının kendisinde olduğunu düşünen 2 çocuk babası taksi şoförü Ayhan Lüleli (43), körüklü ESHOT otobüsünün sürücüsü Erkan Akar’a (32), aracını sıkıştırdığı iddiasıyla küfretti. Buna içerleyen Akar, polise şikayet etti, bazı yolcular da tanıklık yaptı.

Savcı arabulucu

Şikayetle ilgilenen savcı, geçen aralık ayında, mahkemelerin iş yükünü hafifletmeye yönelik uygulama kapsamında iki şoföre uzlaşmaları çağrısında bulundu. İki şoför adliyede biraraya geldi, savcı dava açılmadan, kendisinin belirleyeceği uzlaşma şartlarıyla da Lüleeli’nin cezasını çekebileceğini belirtti. Akar da Lüleli’yi, ESHOT’a bir yazı yazarak ve gazeteye ilan vererek özür dilemesi, şoför arkadaşlarına çay ikram etmesi şartıyla affedeceğini söyledi. Lüleli, Akar’dan özür dileyerek sartları kabul etti.

Dava açılmadı

Haberin Devamı

Savcılığın da koşulları onaylamasıyla dava açılmazken, Lüleli önceki gün mesai öncesi ESHOT’un Çiğli Garajı’na gelerek, başta Akar olmak üzere diğer belediye otobüsü şoförlerine çay ikram etti. Lüleli, Akar’dan basın önünde de özür diledi, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bir özür yazısı yazdığını belirtti.

Bundan sonra arkadaş olacağız

Hatasını kabul eden taksi şoförü Ayhan Lüleli ise yapı olarak böyle bir insan olmadığını ve olaydan sonra vicdanının sızladığını belirterek, “Olayın olduğu sırada yol bana ait sanıyordum. Öyle olmadığını sonradan farkına vardım. Herkesin önünde şoför arkadaşım Erkan Akar’dan özür diliyorum. Bundan sonra arkadaş olacağız” dedi.

Biz herkese örnek olalım

Trafiğin insanları zaman zaman çileden çıkardığını belirten Erkan Akar, “Taksi şoförü arkadaşımızla başımıza istenmeyen bir olay geldi. Savcılık bizi uzlaştırmaya yönlendirdi. Bütün şoför arkadaşlarıma hakaret edildiğini düşünerek şartlar sundum. Taksici arkadaşımız da hatasına anlayarak kabul etti. Herkese örnek olalım, trafikte sinirlenip birbirimizi kırmayalım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!